Den nya bloggen!

2012-08-31 @ 15:48:17 / Dear Diary / Direktlänk
Av någon anledning fungerar inte bloglovinuppdateringarna som de ska och vi har mailat supporten om detta!
Gå in på vår nya blogg...
http://bringblingtoeverything.com och gilla den nya bloggen på bloglovin så missar ni inga uppdateringar ;)
 

Kommentarer
Amanda

Kika in hos mig på min bloppis!
Massa fina grejer till riktigt grymma priser! :)

2013-04-18 @ 23:46:02
URL: http://magnusson08.blogspot.com
AnnonymHAR DU EN STALKER EFTER DIG?!


söndag, 12 juni, 2016, 17:54


HAR DU EN STALKER EFTER DIG?! Förekomst
De som råkar ut för att bli stalkad är (enligt de flesta studier) kvinnor i åldern kring 30, högutbildade och med bra utseende. Kan även vara framgångsrik på många sätt, som de går bra för på många vis. Typ som mig, jag har skit wierda människor efter mig. 3 stycken här i stan som stalkar vartenda steg jag tar, vad jag än gör hemma/arbetet och lägger sig i allt jag gör, och så finns det 2 personer neråt landet kring Skånetrakten som konstant har hållit på sen .
Stalkning är oerhört utbrett. Man beräknar att cirka en halv miljon svenskar någon gång i livet upplevt sig utsatta för stalkare. Vissa har bytt bostad, och bytt identitet.
Stalkningens psykologi
Stalkarna visar sin förföljelse genom att ge presenter eller beundrarbrev. Visst, det är vanligast att de beter sig på ett sätt som upplevs som obehagligt och hotfullt av dem som är utsatt. De som stalkar, de kan dyka upp på platser där deras offer vistas, typ arbetsplatsen, skolan, inne i stan när du ska handla, de kan en kväll bara stå utanför ens hus, de kan förfölja en genom att skriva brev, eller skicka brev så att säga med e-post, eller skicka vänförfrågningar, mail etc på Facebook, kommentera din blogg konstant och vill få din uppmärksamhet, din instagram, (så kallad nätstalkning, eng: cyberstalking), kan ringa dig, skicka sms, ja helt enkelt ta kontakt på alla sätt och vis.
Ja de är väl medvetna om att deras beteende upplevs som hot och en obekväm situation utav deras offer. Och de fortsätter ändå. De hyser ingen empati, sympati och hyser ingen respekt mot den de stalkar och förföljer.
Stalkarna som personer
En några utav stalkarna har haft eller har en psykisk sjukdom som paranoid schizofreni. De allra flesta har inte någon psykisk sjukdom överhuvudtaget utan bara en slags personlighetsstörning som paranoid personlighetsstörning, narcissistisk personlighetsstörning eller ett tvångssyndrom som gör dem sjukt besatta utav att trakassera ett offer som de sett ut för att hata vare sig det är näthat (där de pikar, hänger ut personen och kommenterar elaka saker till) de hyser ut sin sin vrede, svartsjuka eller hämndlystnad mot den de stalkar.
Sen när man ställer dem mot väggen och försöker tala med dem om deras handlingar, att de inte är okej att de inte ska hålla på så är det väldigt vanligt att de försvarar sig själv och kallar allt som någon slags bagatell, de förnekar allt de har gjort, skyller ifrån sig på offret som de har stalkat, samt de kommer med en drös bortförklaringar.
Psykiska effekter på stalkarnas offer
De som har råkat ut för stalkande personer har ofta drabbats utav depression, fått ångest, en massa skamkänslor, dålig självkänsla och kan förlora hela sin sociala identitet. De kan bli tvungna att sluta sina jobb för de orkar inte sköta det pga folks beteenden,de får ta bort sin facebook, blogg, instagram, ja helt enkelt ha fått lämna sitt sociala nätverk där de fått bekantskaper/vänner och har kontakt med familj, arbetskamrater. Vissa har rent utav fått byta namn och fått flytta till en helt annan ort.​

2016-06-13 @ 20:46:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Annika & Mini / Bloggdesign: Therese 'Tescho' Tjernström

Blogvertiser