Ett tu... vegetarisk månad börjar nu!

2012-01-31 @ 20:13:45 / Dear Diary / Direktlänk
Imorgon när vi vaknar är det den förste februari = vår vegetariska månad.
Det har trillat in kommentarer gällande vår vegetariska månad och det verkar som om en hel del av er är lite nyfiikna på hur det kommer att gå så vi kommer att hålla er uppdaterade med hur det går att bara äta vegetariskt under februari månad.
Vi vet också att vissa är lite otåliga gällande semesterinläggen från de olika karibiska öarna och kryssningarna, de kommer också att komma. Vi håller på att fixa till vårt resealbum på datorn och jag gör inlägg efterhand som detta är klart därav så tar det extra tid. Men allting kommer i sinom tid... promise!
Så beträffande vegetariska månaden... Världens bästa mamma är så engagerad och hon vill att vi ska klara det smärtfritt och utan bekymmer så hon kom till jobbet idag med massor med mat som hon handlat... för att vi ska komma på rätt bana!
Så himla gulligt av henne!!!!
Så nu kommer det komma updates gällande vegetarisk kost blandat med fortsättningen av resan (resorna) blandat med annat smått och gott ;)

Resetips: Billiga Hyrbilar i Florida, USA

2012-01-31 @ 08:06:00 / Resor / Direktlänk
Florida, USA är ett av de billigaste ställen att hyra bil på jämfört med övriga delstater i USA. Det absolut bästa sättet att se Florida på är just med hjälp av en hyrbil. Det finns flera aktörer på marknaden men vi brukar alltid använda oss av Alamo när vi är i Florida.
Det man kan tänka på är att bilarna i USA är oftast större mot vad vi är vana vid hemifrån så Mini och jag väljer alltid den billigaste ekonomibilen men lyckas alltid få något "vrålåk".
En gång hade vi en buss för 7 personer när vi betalade för den billigaste bilen = inte helt fel!
Under denna resan så hade vi bara hyrbil under ett par dagar men då fick vi ytterligare ett vrålåk...
Ett annat tips är att alltid hyra GPS i Florida eller ta med sig sin egna (om den har Floridakarta).
Det är onödigt att slösa massa tid genom att köra vilse och med så stort vägnät är det inte så lätt att läsa kartor och hitta rätt avfarter!
Boka hyrbilen hemifrån (vi bokar med Inger på Big Travel i Kristianstad) för då vet ni att allting är färdigt. När ni väl hämtar ut bilen så försöker de alltid att pracka på er massa extraförsäkringar och skrämma upp er men gå inte med på det utan vet att ni har försäkring hemifrån, oavsett vad de säger!

101... nummer 3 - Casa Casuarina Aka Versace House

2012-01-30 @ 19:09:00 / 101... Buildings/Houses / Direktlänk
På Ocean Drive i South Beach Miami ligger den avlidne modedesignern Gianni Versaces hus. Vi har fått information om att detta är världens näst- mest fotograferade byggnad och vi tror att det beror på 2 saker...
För det första så var Gianni Versace oerhört stor inom modebranschen så visst är det intressant att se var han bodde. Det andra är det morbida inom oss. Han blev mördad (ihjälskjuten) på trappan till sitt hus och många kommer dit för att se var det var som han blev mördad!
Vi har fått information om att huset idag är privatägt och att gemene man inte får lov att komma in där men när jag tittar på nätet så verkar det vara någon typ av hotellverksamhet där så vi låter det vara osagt om vem som helst kan boka nätter där. Jag har dock hittat information om att en natt kostar från 8500:-SEK.

Casa Casuarina aka Versace House

Address: 1116 Ocean Dr., Miami Beach, FL 33139 - USA
Rooms: Individually Designed Guestrooms
Categories: Luxury
Rating: 5-star hotel
Room Rates: Low season from $1,200. High season from $3,995. 
Check in: 3pm, Check out: 11am

Här kommer foton som vi tagit på denna magnifika byggnad... hade inte varit helt fel att bo där permanent!


Det är inte lätt att få med hela byggnaden utan andra människor. Vi var säkert där i 20 minuter för att lyckas ta bilder utan folk runtomkring!

End Homelessness

2012-01-30 @ 08:07:00 / Resor / Direktlänk
Ett superfint tillskott på ett av Miamis populära shoppingstråk (Lincoln Road Mall) är en myntautomat likt de man betalar sin parkeringsavgift i.
Skillnaden på denna är att pengarna som man stoppar i den går till de hemlösa som finns i USA och det är en mängd människor som inte har något hem där!
Myntautomaten är så fint målad så man kan inte låta bli utan stoppar ner lite pengar i den ;)
DETTA ÄR EN RIKTIGT FIN IDÉ TYCKER VI OCH HOPPAS ATT DET DYKER UPP SÅDANA PÅ FLERA STÄLLEN RUNTOM I VÄRLDEN!

Victoria´s Secret - Underkläder i mängder!

2012-01-29 @ 08:00:00 / Fashionista / Direktlänk
Att Victoria´s Secret är en av mina favoritaffärer och en affär som Mini fullständigt avskyr är kanske ingen hemlighet!
Mina favoritsaker att handla är deras kroppsprodukter (framförallt Body splash), mjukisbyxor och trosor/boxer.
När vi var i Florida så gick jag fullständigt "bananas" inne i butikerna så shoppingen kommer att delas in i 3 separata inlägg med fokus på just de 3 favoriterna ;)
Först ut ska ni få se alla underbara trosor jag köpte... "underneath my clothes" så att säga ;)
Det mesta kommer från PINK, en avstickare som tillhör Victoria´s Secret och det är superfina trosor till ett mycket bra pris...
5 par för 25:-USD
Det var faktiskt extra roligt att de sålde delar av kollektionen som visades under årets Victoria´s Secret Fashion Show!
Så mycket färger, så mycket olika modeller och så mycket att välja mellan = UNDERBART!
Här nedan kommer fynden:
Inte bara tokfina utan lika bekväma som de är fina!

Vart Går Gränsen?

2012-01-28 @ 08:15:00 / Fashionista / Direktlänk
Sedan Lady Gaga gjorde entré så verkar det som att trenderna blir allt mer galna. Inte för att jag så intresserad av mode längre men vissa saker lägger man märke till!
Visst är det bra att det är upp till var och en att klä sig och se ut som man vill, att det är mer accepterat idag mot vad det var innan men samtidigt så måste det väl finnas en gräns någonstans?!
Ska man verkligen spöka ut sig på en bekostnad av eventuellt brutna fötter eller ben?!
Dessa skönheter... NOT såg vi i ett skyltfönster i Miami och då undrar vi vem tusan köper dem?
Nog måste det finnas en efterfrågan på sådana skor för annars hade de ju inte sålts eller hur?!
Groteska om ni frågar oss men några av er kanske tycker annorlunda?

Resetips: Hitta en agent du litar på!

2012-01-27 @ 07:51:00 / Resor / Direktlänk
Det är långt ifrån alla som bokar sina resor helt på egen hand. De flesta av oss väljer fortfarande att anlita en resenyrå eller någon form av agent som hjälper till med bokande och eventuellt planerande av resa!
Mini och jag gör ganska så mycket av planeringen själva men vi har hittat vår pärla som vi alltid tar hjälp av när det väl kommer till bokande av flyg och annat. Vår pärla heter Inger och ni hittar henne inne på Big Travel i Kristianstad.
Inger hjälper oss med ALLT som vi behöver hjälp med. Man ringer henne och säger sin plan om vart man vill åka och sedan knåpar vi ihop en resa tillsammans. Ofta bokar vi hotell och vissa delar på egen hand men Inger sköter alla flyg osv. Fördelen med att boka via Inger är att ifall någonting går fel (missar flyg) eller något sådant så ringer vi henne och får all hjälp. Man känner sig aldrig ensam och utlämnad på resan utan man vet att någon tittar till en hemifrån.
Visserligen så tror jag att många som bokar med en resebyrå gör det med olika vid olika resmål men vi tycker absolut att det är bättre att hitta en specifik person och sedan hålla sig till denne.
Med åren har Inger superbra koll på våra önskemål gällande resmål och det är inte bara vår agent när det gäller resor... hon är även en kär vän som vi tycker mycket om. Den personliga kontakten är den bästa och det är den som hjälper till att göra hela resan minnesvärd!
Innan vi reste så fick vi bland annat pepparkakor av Inger och dom fick följa med oss på resan så åt vi dom på julafton!
Man behöver inte bo i Kristianstad för att boka en resa med Inger (tror jag) utan hon hjälper alla som behöver hjälp!
044-123400 är telefonnumret och bara fråga efter Inger (även om alla tjejerna som jobbar där är supertrevliga)!
Hoppas att ni som ska ut och resa antingen har eller kommer att få er egna "Inger"!

Svar gällande håret!

2012-01-26 @ 08:33:00 / Fashionista / Direktlänk
Jag skulle ju fixa med min Cerise lugg på Allure Of The Seas och nu har jag fått flera mail gällande resultatet. Om sanningen ska fram så fastnade inte färgen så i dagslägen så är luggen bara ljus mot det röda som resten av håret är.
Jag ska testa att köpa sådan "galen" cerise färg här hemma och sätta in i luggen så får vi hoppas att den fastnar då. Galen färg till galet hår eller hur?!
Det enda som jag lyckats hitta är dock "semipermanent" hårfärg i så skrikig färg. Någon som vet om det finns permanent hårfärg... Jag ska inte färga HELA håret utan bara lite av luggen ;)

Kommandobryggan På Allure Of The Seas!

2012-01-25 @ 08:00:00 / Resor / Direktlänk
Ett supertrevligt inslag när vi var på kryssningen med Allure Of The Seas var när vi blev uppbjudna till kommandobryggan för att få se hur det går till när kaptenen hanterar världens största kryssningsfartyg!
Kaptenen är Norsk så med honom kunde man prata Svenska, ett roligt inslag ;)
Vi fick lära oss att fartyget mestadels går på autopilot men att rutten ständigt övervakas. När man sedan närmar sig land så sätter kaptenen sig i en liten stol och manövrerar in fartyget för hand... helt sjukt att ett sådant stort fartyg drivs av en sådan liten ratt när det väl gäller!
Självklart handlade hela turen om att "se men inte röra" så det var inte massa folk som sprang runt och tryckte på knappar osv... men attans va knappar och spakar och manicker där fanns...
Det var faktiskt riktigt intressant att se och att få vara en del av hur mäktigt det är med så stora kryssningsfartyg!

Februari = Vegetarisk Månad På Paradisvägen!

2012-01-23 @ 23:03:01 / Dear Diary / Direktlänk
Vi gör en liten avstickare från reseinläggen för att meddela att under HELA februari månad så kommer Mini och jag enbart äta vegetarisk mat... VARFÖR? Om sanningen ska fram så har vi svullat i oss kött i mängder under kryssningarna. Det har t.om. varit kött till frukost i form av bacon, korv och annat gott.
Det har ätits så mycket kött så både Mini och jag känner att vi måste "rensa" kroppen lite nu. Min första tanke var att det skulle bli en vegan- månad men vi kom ganska snabbt fram till att vi kan på tok för lite om vegankost och vi vill ju fortfarande få i oss alla proteiner och annat viktigt som kroppen behöver. Veganer har ju så oerhört begränsad kost så vi bestämde oss för att köra vegetarisk kost istället.
Vegetarianer kommer vi att vara under hela februari månad av den enkla anledningen att vi gör ingenting halvdant... ska man så kan man likaväl rensa kroppen ordentligt eller hur?!
Vi är bägge övertygade om att det kommer att vara jobbigt för vi är bägge asätare i allra högsta grad så att avstå från kött, fågel och fisk kommer nog att vara en utmaning men vi är redo för den!
Vi tar gärna emot tips på god varierad vegetarisk kost, recept, hemsidor och annat ni kan tänkas ha kunskap om!
Här nedan följer lite foto på just kött... kött och mera kött som vi svullat i oss under vår semester i Karibien.
Sjukt gott, smarrigt till tusen men kanske lite för mycket av det goda ;)

The Butterfly Farm - St. Thomas!

2012-01-23 @ 09:21:37 / Resor / Direktlänk
Ett jättemysigt ställe i St. Thomas där vi fick möjlighet att se hur fjärilarnas olika livsstadier ser ut. Vi fick se massor med olika typer av fjärilar och vi fick också ge fjärilarna "dricka" så att de skulle sätta sig på våra händer.
Vi fick också vara med om en premiärflygning då en fjäril tog sin första flygtur, någonting vi bägge tyckte var häftigt att se!

Pictures From Jamaica!

2012-01-22 @ 11:56:07 / Resor / Direktlänk
g

101... nummer 12 - Snorklat på Jamaica!

2012-01-21 @ 11:39:25 / 101... H2O / Direktlänk
När vi var på Jamaica så var vi ute och snorklade i Ocho´s Rios (som staden heter).
Snorklingen var helt ok... långt ifrån den bästa vi sett men heller inte helt värdelös. Vattnet var ganska klart och där danns några stim av fiskar också.
Vi hade nog trott att det skulle finnas mer att titta på vid snorklingen men samtidigt så verkar de inte så måna om sina rev eftersom vi ankrade i ett rev = skadar som tusan!
Vi var ändå klart nöjda med vår snorklingstur på Jamaica och fotade massor så varning för många snorkelbilder här nedan ;)

Inte paradiset men Jamaica är trots allt Jamaica... eller hur?!

Allure - Den "svävande" baren!

2012-01-20 @ 09:01:44 / Resor / Direktlänk
Det är helt sjukt att ett fartyg kan ha en bar som åker upp och ner (självklart väldigt sakta) och med en fontän under sig. Mini och jag upptäckte inte detta förens andra dagen då vi satt på ett fik och tittade på folk.
Snacka om vår förvåning när en bar plötsligt började skrida ner!
När baren är uppe så brukar en fontän vara igång som kör ett vattenspel = så fräckt!

Sloppy Joes - Key West - Florida!

2012-01-19 @ 09:01:00 / Resor / Direktlänk
Att åka till Key West i Florida och inte besöka "Sloppy Joes" är som att besöka Paris men inte se Eiffeltornet!
Sloppy Joes är en bar/restaurang som har funnits i Key West sedan 1933. Det är ett hak för alla som bor i eller semestrar i Key West och med sina generösa öppettider (09.00 - 04.00) är det ett ställe alla känner till!
Jag var tvungen att beställa "Originalmackan" och den var faktiskt riktigt god. När jag först såg den så såg den inte så aptitlig ut och den bestod i stort sett av köttfärs i hamburgerbröd men den var smarrig som tusan!
Så ett tips... befinner i er i Key West så trilla in på Sloppy Joes och ät en macka tillsammans med en kall öl!

This is STILL Miami!

2012-01-18 @ 07:26:00 / Resor / Direktlänk
För ett tag sedan så skrev vi ett inlägg som handlade om idealen i Miami och hur deras skyltdockor ser ut (se inlägget här).
Nu när vi var i Miami så märkte vi att allting här är "same same" = Bling bling och enorma bröst, some things never change!
I Miami handlar det om t-shirtar med häftiga tryck...
Massor med glitter och glamour...
Och liksom innan... bröst, bröst och mera bröst!
Vissa av dockorna ser rent ut sagt bisarra ut men samtidigt så är detta Miami och ni som har varit där eller ni som åker dit kommer att se samma saker!

Miami - Hotels - Claremont

2012-01-16 @ 23:35:47 / Resor / Direktlänk
På Collins Avenue som gränsar till det populära Ocean Drive i South Beach, Florida finns massvis med hotell som man kan bo på. Läget är bra eftersom man har gångavstånd till både shopping och god mat!
Det viktiga att tänka på är att man väljer ett hotell som ligger ganska så nära Ocean Drive för Collins är en jättelång gata så risken finns att man åker på extra kostnader och får ta taxi ifall man hamnar för långt ner på gatan.
Vi bodde på Claremont Hotell som var helt ok men som hade perfekt läge. Rummen var också helt ok... man vill inte spendera så mycket tid på rummet men för att sova var det fullt tillräckligt.
Pris per natt: ca 440:-SEK för ett dubbelrum. Helt klart prisvärt med tanke på läget. Det finns inte många hotell inom den prisklassen som ligger så "centralt".
Som ni ser så är det inte fancy på något sätt men håll med om att det är helt ok pris för ett hotell med det läget.
Ägarna har lagt alla pengar på utsidan så hotellet ser fräscht ut från utsidan men Mini och jag trivdes bra här!
Vi vill som sagt inte lägga så mycket pengar på ett ställe som vi sover på och där vi förvarar våra saker!
Ni kan läsa mer om hotellet HÄR

Vi tar det från början!

2012-01-16 @ 12:12:32 / Resor / Direktlänk
En av fördelarna med att befinna sig i Sverige är att Internet fungerar så himla snabbt här!
Vi brukar alltid hoppa mellan resor och upplevleser men denna gång har vi faktiskt tänkt att blogga färdigt om denna resan först innan vi hoppar över på de andra resorna.
Vi har ju tusentals bilder att sortera och efterhand som dessa sorteras så kommer vi att lägga upp inlägg med allt som vi ännu inte skrivit om eller visat er.
Det innebär allt från bägge kryssningarna, Jamaica och självklart Florida och shoppingen där!
Vi har bloggmaterial för en bra framtid framöver och vi har även fått vissa frågor gällande kryssningarna osv som vi kommer att skriva om så vi hoppas att ni är intresserade av att se mer från Karibien... MYCKET MER!

Back In Sweden!

2012-01-15 @ 22:21:31 / Resor / Direktlänk
Efter mycket om och men har vi hittat tillbaka till Sverige och till Paradisvägen. Resan gick bra men jisses så trött man är. Ingen ro och ingen vila... imorgon är det dags för jobbet igen!
Efter att ha fått en hel del kommentarer om kryssningsfartyget som gick på grund i Italien kikade vi in på Aftonbladet och kikade. Det är oerhört tragiskt och beklagligt att detta har hänt. Någonting som skall vara en underbar semester slutar i en tragedi! Det som vi vill att ni ska tänka på är att detta är väldigt, väldigt ovanligt och med tanke på alla kryssningsfartyg som finns där ute så är olycksstatistiken väldigt låg.
Vi hoppas att detta inte påverkar er negativt och att ni eventuellt väljer att avstå från att kryssa för det är verkligen ett underbart sätt att se världen på samtidigt som man solar och badar och njuter av livet!
Vi hoppas att dödsantalet inte stiger mer utan att resterande människor hittas vid liv. Det var tydligen fel på hela evakueringssystemet på just det fartyget. Vi hade drill där alla var tvugna att vara med och där vi fick klara direktiv hur man skulle göra vid eventuell evakuation och vi kände oss 100% säkra under båda kryssningarna och vi är övertygade om att ni också kommer att göra det ifall ni väljer att semestra på en kryssning!

Den långa vägen tillbaka till Sverige!

2012-01-14 @ 17:24:56 / Resor / Direktlänk
Vi sitter nu på flygplatsen och väntar på att få checka in vårt bagage för nu har resan tillbaka till Sverige börjat.
Vi flyger från Fort Lauderdale till Atlanta för att sedan flyga vidare till Amsterdam och slutligen flyga från Amsterdam till Köpenhamn.
I Köpenhamn tar vi tåget till Kristianstad och där blir vi hämtade av familjen och körda hem... Det kommer vara ett låååååång dygn nu men det är det absolut värt för jisses vilken semester vi haft!
Vi hörs igen så fort vi är hemma!

Sista dagen!

2012-01-13 @ 22:36:04 / Resor / Direktlänk
Idag är vår sista dag för imorgon börjar resan hemåt igen!
Dagen har och kommer att fortsätta spenderas badandes och ikväll har vi en av restaurangerna som vi ska till.
Vi har bloggmaterial för en hel evighet så snacka om många inlägg när vi kommer tillbaka till Sverige ;)
Vi har njutit för glatta livet och nu är det slutklämmen på njutningen!
Jisses va en månad kan gå fort!
Hur många av er är sugna på att vara med på en kryssning?

Royal Caribbean VS Celebrity Cruises!

2012-01-13 @ 02:37:08 / Resor / Direktlänk

Allure Of The Seas och Celebrity Constellation är 2 HELT olika fartyg. Det skiljer mycket på dessa utöver storleken!

 

Vi har hunnit kika runt lite och detta inlägg kommer att vara en liten jämförelse mellan

Allure of The Seas (Royal Carribean) & Celebrity Constellation (Celebrity Cruises)

Mat/Restauranger: Vi är sjukt imponerade av kvalitén på maten på bägge kryssningarna, det är inget snack om saken men om man ska börja hårdgranska så är Celebrity snäppet vassare. Servicen är bra på bägge ställena men man känner sig mer speciell på Celebrity. Ett exempel är att jag blev ledd till bordet i armkrok av servitören. Det var faktiskt ett riktigt fräckt tillskott i servicen. Våra vattenglas fylls på hela tiden och maten här är en upplevelse varje dag. Men samtidigt så gillade vi maten på Royal också, framförallt 150 Central Park som var en riktig upplevelse!

Här på Celebrity så finns det oerhört kunniga vinkännare (Sommelierer) som man tappar hakan av att lyssna på!

SPA: Båda fartygen hade SPA men Celebrity har mer ”avancerat” SPA med fler behandlingar, mer SPA känsla och tack vare ”The Persian Garden” och deras pool med saltvatten som är uppvärmd så känns Celebrity mer SPA: igt och hälsofokuserat!

Träning: I detta fall så har båda kryssningarna träningsredskap så det räcker och blir över så det är svårt att välja. Båda har stråk som man kan jogga eller springa på och deras tränings- rum har utsikt över havet. De bägge erbjuder också seminarier på hur man ska träna, kroppsfett mm.

Kryssa Med Barn: Vi vill påstå att bägge kryssningarna fungerar bra ihop med barn men i detta fallet så erbjuder Royal mer. Royal (Allure) har så himla mycket aktiviteter så man hinner inte med allt. På Celebrity är det mindre aktiviteter men även här finns flera barnklubbar och barnen delas in i olika grupper efter ålder. Jag kommer att skicka min syster med man och barn på Allure men bara syrran och hennes man på Celebrity… ni förstår vad jag menar ;)

Lyxkänsla: Här måste vi utan tvekan säga Celebrity. Bägge kryssningarna är lyxiga men Constellation osar lyx i vartenda hörn så i detta fallet så vinner den!

Övrigt: Som vi hela tiden nämner så är vi ruskigt nöjda med bägge kryssningarna. Celebrity Constellation handlar mer om lyx, lyx och att lära sig nya saker tack vare alla olika workshops. Allure är mer en generationskryssning där man finner allt från spädbarn till 95- åringar. På Constellation är medelåldern högre. Mini och jag tillhör den yngre generationen om man skall sätta ett snitt på det (även om det finns barn också). Klimatet här på Constellation är mer avslappnat och lugnt där man stannar upp och njuter av livet. Perfekt som bröllopsresa eller sol- och badresa med det lilla extra!

 

Vi klagar inte på någon av kryssningarna… det är en sak som är säker ;)

VS

 

3:e gången gillt på Tuscan Grille!

2012-01-12 @ 19:46:10 / Resor / Direktlänk

Maten ombord på Celebrity Constellation är FENOMENAL. Detta är den kryssning som utan tvekan serverar godast och lyxigast mat.

Igår var vi tillbaka med Ulla och Lasse på Tuscan Grill för ytterligare en dundergod middag.

Det som är så oerhört imponerade är hur Sommelieren (vinexperten) kan ALLT om vin.
Man har en kypare och sedan har man en person som enbart är där för att rekommendera vin. Det är en upplevelse att bara luta sig tillbaka och lyssna på hans kunskap för den är helt sjuk!

Vinerna ”gifter sig bra med maten”… jodå det är så man brukar säga och gudarna ska veta att vi kan mer om vin nu, bara av att lyssna på honom när han förklarade.

 

Varken Mini eller jag är så vidare vinkunniga men nog är det skillnad på vin och vin.

Imorgon ska vi till den andra specialrestaurangen ”Ocean Liners”. Vi tycker att det är det perfekta sättet att avsluta den perfekta kryssningen på!

Vi vet... det är mycket matinlägg men när vi är ombord på Constellation så äter vi stup i kvarten ;)

Solnedgångarna från Balkongen!

2012-01-12 @ 04:40:09 / Resor / Direktlänk

Efter att vi går ombord fartyget på kvällarna så har vi lite ”balkongtid” då vi bara sitter och njuter av livet och pratar med varandra.

Vår utsikt är beroende på vilken hamn vi befinner oss i men solnedgången är alltid MAKALÖS!

Här kommer lite bilder på hur våra solnedgångar sett ut…


Sneakpeak från ST Thomas!

2012-01-11 @ 16:28:00 / Resor / Direktlänk

Ännu en sneakpeak på vad vi hittade på under en utflykt igår.

Vi var och snorklade med sköldpaddor och vi hade en så kallad powersnorkel som drog oss fram i vattnet, det var så sjukt häftigt!

Att vara i Karibien är sååååååå underbart!

Behöver vi säga att det kommer att komma ett 101… inlägg om detta!?

Martini bar!

2012-01-11 @ 02:24:10 / Resor / Direktlänk

Jösses vilka Martinis som serveras i denna bar!

Vi gick med Ulla och Lasse till Martini bar i går kväll och vi var alla lika imponerade av denna bar. Vid varje Martini som man beställer så bjuds man på en show med flaskkastning = superläckert

Vi har filmat hur killen spexar med flaskorna men så länge får ni nöja er med foton för videoklipp går inte att lägga upp (tar för lång tid) så det får bli när vi kommer tillbaka till Sverige!

I Martinibaren finns över 100 olika drinkar och alla våra drinkar hälldes upp samtidigt = så himla fräckt! Men som sagt… videoklipp kommer när vi är tillbaka i Sverige igen.

Baren är istäckt och det var en upplevelse att vara där, det är en sak som är säker…

Nu ska vi gå och lägga oss för imorgon väntar nya äventyr ;)

En Sneakpeak från Antigua!

2012-01-10 @ 19:00:58 / Resor / Direktlänk
All info med priser och allting kommer att komma upp vi lovar men det finns så oerhört mycket att visa er så detta inlägg kommer bara att vara en sneakpeak från utflykten som vi gjorde på Antigua.
Snorkla med stingrockor!
Stingrockorna var OERHÖRT NÄRGÅNGNA men det var bara läskigt i början!
Dessa är ute i havet, alltså inte i någon inhägnad utan de är fria att komma och gå som de vill!

Såhär går vi ombord...

2012-01-10 @ 12:22:00 / Resor / Direktlänk
Vi har gått i hamn dagligen nu i ett par dagar, varje dag ny hamn. Vi har lagt märke till att vi har det lyxigare än andra kryssningar. När man går ombord är det nödvändigt att decinficera händerna för att inte släpa med sig bakterier ombord.
Alla kryssningar har att man "rensar" händerna men vi har även extra service. Vi får en liten handduk så vi kan torka ansikte och händer om vi vill och vi har även förfriskningar innan vi går ombord.
Håll med om att gör det lite extra lyxigt med den servicen ;)
Det är utan snack så att Celebrity- kryssningarna står för lyx utöver det vanliga!
Så vi påpekar det igen... lyx, lyx och mera lyx!

We Love Aruba!

2012-01-09 @ 15:44:00 / Resor / Direktlänk

Den andra turen som vi var på när vi var på Aruba var en snorkeltur som innefattade svingande också.

Med svingande menar vi när man kastar sig ut ifrån båten hållandes i ett handtag som man sedan släpper.

 

Självklart måste man ju göra det eller hur?!

Våra resultat…

Bilderna mellan animationerna är tagna i ST Lucias botaniska trädgård och vi petade in dom för att animeringarna inte ska krocka med varandra!

Och såhär gör proffsen…

Eller så tar de någon på ryggen och gör en bakåtvolt…

Sjukt roligt hade vi och Aruba är verkligen PARADISET!

PS: Ni som ville se före och efterbilder på tandblekningen... det syns inte så tydligt på foto hur vi än försöker, men spana in våra bländvita leenden på alla foton ;)

 

Kryssa på Celebrity med barn!

2012-01-09 @ 01:32:01 / Resor / Direktlänk

Eftersom vi hade ett inlägg på Allure om att kryssa med barn så tänkte vi att vi skulle ha det här också så nu har vi kollat upp det och självklart finns det barn här också även om det är långt ifrån lika många som på Allure.

Celebrity Constellation har likt Allure barnklubbar där barnen är indelade i grupper och där åldern avgör vilken grupp de hamnar i.

 

Likadant så ingår barnklubbarna i priset och det finns bara några enstaka ”partyn” där extra kostnader tillkommer och då kostar det 6:-USD/timme så det är inga dyra fester!

 

Här finns barn på kryssningen men inte lika mycket som på Allure. Självklart fungerar det bra att kryssa på Celebrity Constellation med barn men om våran personliga åsikt ska fram så tycker vi att detta är så mycket lyx, ”pampering” och flärd så OM vi hade haft barn hade de fått stanna hemma så hade vi kryssat här själva!

 

Spontant så tycker vi att denna kryssning passar PERFEKT som bröllopsresa eller när man vill fira livet med lugn och lyx… en underbar kombination!

 

Vi har inte sett några figurer som tassar runt här som vi såg på Allure men vi har heller inte varit med barnen eftersom vi inte har några egna (förutom Morris då) ;)

 

Och på tal om Morris… Vi avslutar detta inlägg med en bild på Morris och Pitonerna i ST: Lucia, i bakgrunden som var underbart vackert!

Underbara födelsedagar!

2012-01-08 @ 14:22:00 / Resor / Direktlänk

Efter en supertrevlig dag på Barbados med utforskning av grottor mm så mötte vi upp Ulla och Lars och gick till Tuscan Grill, specialrestaurangen som vi skrivit om tidigare!

 

Vi hade en jättetrevlig kväll och vi vill tacka världens trevligaste människor för en oförglömlig kväll!!!!!!!!!

 

Vi började kvällen med Champagne och ostbricka på rummet för att sedan gå och äta gott.

Vi har skrattat så mycket så vi har ont i magen bägge två och här är lite av läckerheterna som vi ätit ikväll!

Ps: tårtorna levererades till vårt rum för det fanns inte en chans att man skulle orka äta upp en tårta också ;)

 

En mera lyckad födelsedag får man leta efter!

Och tusen tacka alla ni för att ni som kommenterat och sagt GRATTIS!

Bleka tänderna på Celebrity Constellation!

2012-01-08 @ 04:16:48 / Resor / Direktlänk

Jodå vi har blekt våra bissingar här på kryssningen och vi är faktiskt väldigt nöjda med resultatet.

Det tog bara 30 minuter per person och sedan hade jag 4 nyanser ljusare och Mini 5 nyanser ljusare bissingar!

Helt otroligt att man kan befinna sig på en kryssning och passa på att bleka tänderna.

Priset för både Mini och mig var ca: 250:-USD = mycket billigare än vad det är hemma så det var ju perfekt!

Fira Födelsedagar i Karibien - Barbados!

2012-01-07 @ 15:22:00 / Resor / Direktlänk

Idag är ingen vanlig dag… nej det är Annikas & Ullas födelsedag!

Och det är inte helt fel att fira den i Karibien, rättare sagt på Barbados.

Först ska vi ut på utflykt och utforska ön och sedan på kvällen så ska vi ut och äta på Tuscan Grill igen med våra goda vänner Ulla och Lars. Vi träffade dom här på kryssningen och nu träffas vi varje kväll och pratar och snapsar. Det är så att Ulla också fyller år imorgon så vi ska ut och äta tillsammans, kommer bli supermysigt!

 

Såhär ser våra tidiga kvällar ut, innan det är dags att gå ut och äta ;)

Det är en av fördelarna med att resa… man lär känna nya människor och vi är övertygade om att vi kommer att fortsätta att hålla kontakten med Ulla och Lars även när vi kommer hem igen för de är så himla underbara människor!

 

Konsten att leka med maten!

2012-01-07 @ 02:55:33 / Resor / Direktlänk

Alla som har rest har säkert sett de fina konstverken som görs av mestadels melon, men har ni någonsin sett sådana här kreationer???

 

På Celebrity Cruises är detta mer eller mindre vardag med sådana dekorationer = UNDERBART!

Helt sjukt fina. Jag hade så gärna velat ha Shrek- melonen hemma på bordet när vi får besök… får väl helt enkelt gå på en workshop och lära mig göra sådana själv ;)

Aktiviteter ombord på Constellation.

2012-01-06 @ 14:59:00 / Resor / Direktlänk

Även om här inte finns lika mycket aktiviteter som det fanns på Allure så behöver man absolut inte ligga i hytten under de dagar som man är till havs!

Det händer saker HELA tiden ombord här. Allt från workshops till exempel så har de kurser i Photoshop, danskurser, sushikurser mm mm.

 

Här på Constellation så handlar det mycket om skapande, att lära sig nya saker som att dansa, matlagning och annat.

Aktiviteterna är mer inriktade på att äta, drick och helt enkelt njuta av livet!

 

Varje kväll så bjuds det på shower och liveunderhållning.

 

Hittills har vi varit och sett bland annat…

 

iHollywood – En sång och dansuppvisning

Dan Bennett – Komiker som varit med på bland annat Comedy Central

Det är så underbart och mysigt att gå och se en show före- eller efter middagen! Livet när det är som bäst!

 

En lugn dag = en bra dag!

2012-01-06 @ 04:01:11 / Resor / Direktlänk

Eftersom tempot här på Celebrity Constellation är lugnt och behagligt så gick vi och badade i poolen idag och mös. Det är trots allt det som också hör till semester… att bara ta det lugnt.

Vi brukar alltid flänga runt för att hinna se och uppleva allt så det var faktiskt riktigt skönt att ha sol- och badsemester (även om vi inte solar) och bara flyta runt i vattnet.

Att poolen vi badade i dessutom var uppvärmd var ju bara ett plus!

Det är många som inte tänker på att en kryssning är lika mycket sol- och badsemester som en vecka på Kreta!

 

Hos Frisören Under Kryssningen!

2012-01-05 @ 17:13:55 / Resor / Direktlänk

Vi har en dag till havs idag och den kommer att bestå av extra mycket ”pampering”. Dagen började med att jag gick till frissan och färgade håret. Har nog aldrig varit med om finare utsikt när man sitter i en stol ;)

 

Ni får se före och efterbilder men jag ska dit imorgon igen för det ljusa som ni ser i luggen blev inte rätt färg. Mitt hår var inte alls mottagligt för färgen idag så vi ska testa att göra om den slingan imorgon.

 

Nu är den sådär ljusröd/Orange och meningen är att den ska vara rosa/cerise. Rött och cerise är inte som olja och vatten så jag vill ha cerise lugg… tror att det kan bli fräckt!

 

Förhoppningsvis fäster färgen bättre imorgon!

Resten av håret är mörkrött och jag gillar färgen.

 

Ni får se resultat när jag varit hos frissan igen också men ni ska även få se hur det ser ut nu mot innan!

 

Före:

Under:

Efter:

 

Tuscan Grille – Italian Steakhouse!

2012-01-05 @ 04:57:37 / Resor / Direktlänk

För 30:-USD per person så kan man få äta på en av specialrestaurangerna som serverar Italiensk mat.

Mini och jag bokade bord och jösses vilken matupplevelse det blev!

Jag åt världens godaste Calamari (bläckfisk) och supergod Filé Mignion (hur det nu stavas). Mini åt någon form av tortelini till förrätt och New York steak till huvudrätt.

När det var dags för efterrätt så undrade vi vart denna skulle få plats men självklart beställde vi in varsin Creme Brulé!

Vi åt upp ALLT men vi bokstavligt talat rullade ut från restaurangen och vi åt inte mycket dagen efter heller för vi var fortfarande mätta ;)

Ja ok då… vi svullade!

 

Livet är bra härligt när man kryssar!

SPA på Celebrity Constellation!

2012-01-04 @ 14:40:00 / Resor / Direktlänk

Här ombord på fartyget finns SPA som heter duga. Man kan göra nästan alla behandlingar här och jag har bestämt mig för att jag ska prova bambumassage, visst låter det spännande!

 

Mini och jag ska också bleka tänderna här ombord. Massa kaffe blir det ju och priset här är mycket billigare mot vad det är hemma att bleka tänderna. Här kostar det 149:-USD så vi har bestämt oss för att göra det. Solbränna och vita tänder låter som en fin kombination.

 

Utöver SPA med alla behandlingar finns här kosmetikingrepp så som Botox men det är lite tidigt för mig att börja med det ännu, jag är ju bara 31 år ung (eller ok då snart 32). Restylane för att fylla ut läpparna mm.

 

Vi har också hittat ett underbart ”hideout” inne i SPA: t. Det är ett ställe som kallas The Persian Garden och här finns olika typer av bastu, exempel ört- bastu. Sätena är uppvärmda och det osar lyx lång väg.

Ifall man vill använda sig av Persian Garden så kostar det 179:-USD för hela kryssningen för oss bägge.

Om man jämför med Allure Of The Seas som också hade SPA så känns detta mer ”avancerat”, större utbud och om möjligt ännu mera SPA- miljö.

 

Åter igen Lyx, lyx och mera lyx!

Aruba´s Best Sights!

2012-01-04 @ 02:36:06 / Resor / Direktlänk

Idag har vi spenderat dagen på Aruba och en sak är säker… Hit kommer vi igen!

Vi har hunnit med 2 utflykter och strosat i affärer.

Första utflykten vi tog var en utflykt som visade oss Aruba både via båt och buss.

Vi åkte först båt och passerade några av de finaste stränderna som finns här och vattnet är som i paradiset, alldeles turkost.

Efter båtturen var vi på 3 stycken kända platser:

 

Fyren…

Kyrkan…

Stenhögen…

Vi kommer att ge mer information sen men vi vill visa hur vackert det var.

Priset var ca: 70:-USD/pp = Väl värt pengarna!

 

Aruba är UNDERBART!

Mat i Mängder!

2012-01-03 @ 14:38:00 / Resor / Direktlänk

Det känns som att det enda vi gör hela tiden är äter… äter gott! På Constellation är det mer avslappnat och lugnt om man jämför med Allure Of The Seas. Här är det ett lugnare tempo. Det finns fortfarande massor att göra här men mestadels så handlar det om matupplevelser, hälsa och helt enkelt om att njuta av livet. Sippa lite gott vin och bara ta in dagarna och lugnet!

 

Vi äter middag klockan 20.30 och har ett bord som vi blivit tilldelade och dit går vi ifall vi inte väljer buffé eller någon av specialrestaurangerna.

Detta är alltså en restaurang där det inte tillkommer några extra kostnader och så här såg maten ut när vi åt igår…

Behöver vi säga att det var supergott. En riktig matupplevelse! Lyx, lyx och mera lyx!

Träning ombord på Celebrity Constellation!

2012-01-03 @ 03:35:24 / Resor / Direktlänk

Tro det eller ej men ombord här på Constellation finns ett gym med all utrustning som man kan tänka sig. Underbar träningsutsikt och fräscha maskiner som står till vårt förfogande.

Det mesta ingår i kryssningspriset och det finns bara vissa träningsaktiviteter som det tillkommer en extra avgift på.

 

Många tänker inte på hur mycket som faktiskt ingår i priset när man kryssar. Man har tillgång till det mesta som finns på kryssningen. Maten ingår (med undantag av vissa specialrestauranger) och man får underhållning, träning och livskvalitet i priset.  Tänk på detta om ni tittar på kryssningar… på allt som ingår för en kryssning är mer än bara en hytt och lite mat!

 

Men för att komma tillbaka till ämnet…

 

Här finns en hel avdelning som är avsedd för bara träning och massor med seminarier som man kan delta i och som dessutom ingår i priset!

Med tanke på hur mycket god mat här finns så är det verkligen  bud på att besöka gymmet… eller när vi tänker efter… vi kör på SPA istället!

Våran Intinerary:

2012-01-02 @ 16:10:06 / Resor / Direktlänk

Det kan ju vara spännande att dela med sig av vart denna kryssning går också mer än att bara säga Karibien. Detta är en ”Exotic South Caribbean” kryssning på 14 nätter och såhär kommer vi att tillbringa våra dagar…

 

Dag 1 – Kryssningen startar från Fort Lauderdale, Florida

Dag 2 – Till Havs

Dag 3 – Till Havs

Dag 4 – Oranjestad, Aruba

Dag 5 – Willemstad, Curacao

Dag 6 – Till Havs

Dag 7 – St. George´s, Grenada

Dag 8 – Bridgetown, Barbados

Dag 9 – Castries, St. Lucia

Dag 10 – St. Johns, Antigua

Dag 11 – Philipsburg, St. Maarten

Dag 12 – Till Havs

Dag 13 – Till Havs

Dag 14 - Tillbaka i Fort Lauderdale

 

Vi är så himla förväntansfulla och nu är det dags att utforska vad som finns ombord här på Constellation ;)


Nyårsafton På Constellation!

2012-01-02 @ 01:19:18 / Resor / Direktlänk

Har ni någon aning om hur en båt- tuta låter på ett sådant här stort fartyg? Nyårsafton fick vi höra den och det är ett sjukt mäktigt ljud! Självklart filmade vi hela nyårsfirandet men det är ingenting vi kan ladda upp nu utan alla videoklipp får vänta tills vi kommer tillbaka till Sverige.

 

Nyårsfirandet var supermysigt. Alla var på topp med tutor, hattar och partystämning. Vi var ganska så trötta så vi knatade upp tio i tolv för att fira in nyåret och ganska snabbt efter så gick vi och la oss.

Det var verkligen superfint arrangerat… En hel bubbelpool hade tömts för att fyllas på med is och massvis med champagne!

Isskulptur med texten 2011 som sedan byttes ut till 2012 och superlyxiga snittar som det bjöds på till höger och vänster.

Smällare? Nix och det förstår man. Vi är mitt ute på havet och säkerheten måste gå först. Hur hade det sett ut om vi började smälla smällare och någonting gått fel?! Däremot så tror jag inte att det var någon som saknade smällarna!

Perfekt start på det nya året med andra ord!

Här Bor Vi!

2012-01-01 @ 15:27:00 / Resor / Direktlänk

Igår anlände vi till kryssning nummer 2 som är med Celebrity Constellation. Vi har gått ombord och fått vårt nya hem, packat upp väskorna, ätit varsin burgare och ja thats it… mer har vi inte hunnit med men vi måste visa er hur vår hytt ser ut som vi ska bo i under de närmsta 2 veckorna!

Tyvärr så hann de stänga Internetloungen innan vi hann dit så vi kunde inte blogga men nu är vi på banan! Bara för att klargöra… man har Internet hela tiden oavsett tid på dygnet men vi vill använda vår egna dator och då behöver denna auktoriseras av personal första gången, därav förseningen!

Celebrity Constellation är ett nytt fartyg i äldre kropp. Den började kryssa år 2002 men förra året renoverades den för… håll i er… 200 MILJONER! Den tillhör Milleniumklassen och tar strax under 2500 passagerare fördelat på 1019 hytter.

Det osar lyx här. Visserligen är kryssningar mer eller mindre alltid lyx men här är det mer lyx än vanligt. 971 personer arbetar på detta fartyg och dessa kommer från inte mindre än 50 olika nationer = en härlig mix.

Vi har som sagt inte hunnit utforska någonting ännu men vi måste ju börja med att visa er hur vi bor eller hur ;)

Inte helt fel sätt att ringa in det nya året!

© Annika & Mini / Bloggdesign: Therese 'Tescho' Tjernström

Blogvertiser