101... nummer 2 - Halloween på Universal Studios Florida!

2011-10-31 @ 08:52:00 / 101... Themeparks/Parks / Direktlänk
Halloween måste firas i USA och framförallt inne på Universal Studios.
Det var en kväll som vi aldrig kommer att glömma... jisses va amerikanarna är duktiga på att klä ut sig och att använda rekvisita. Vi gick runt på Universal i timmar och det blev mörkt, skum belysning och massor med hemskheter!
Där fanns säkert 10 spökhus, uppträden och folk gick på gatorna och skrämdes. Folk sprang på väggarna, startade motorsågar vid ens öra och ja helt enkelt... det var tokläskigt!
Dom hade fått till allt till 100%! Helt fantastisk kväll om än läskig! Om sanningen ska fram så var även Mini lite rädd ;)
Det är synd att det inte går att förklara hur läskigt det var men allt som vi filmade blev för mörkt och det enda man hör är folk som skriker och motorsågar! Jisses va belysning och lampor kan göra mycket!
101... nummer 7 - Ladies Night!

2011-10-30 @ 11:18:00 / 101... Special Sweden / Direktlänk
Det var verkligen Ladies Night! Massor med tjejer och massor med skrik = superkväll!
Vi började med mingel och mat på Bilcentrum:


Där var en av killarna som tillhör showen som kom och sjöng för oss ;)

Och sedan var det uppträdet...

Det var en riktigt lyckad kväll som avslutades med en drink på en pub och sedan kom Mini och hämtade oss så åkte vi hem!

101... nummer 14 - Cango Caves Adventure Tour!

2011-10-29 @ 11:22:00 / 101... Up Close & Personal / Direktlänk
Denna 101... upplevelse handlade om att vara Up Close And Personal med en gruva/grotta.
Vi skrev lite om det i förra inlägget för att visa hur trångt det blev inne i grottan!
Vi trodde att dom överdrev men vi var verkligen UP CLOSE!


Det var UNDERBART vackert där... helt otroligt!Så långt kommer alla turisterna men det är sedan det blir ett äventyr med konstiga namn som Skrosten, brevlåda osv som man ska ta sig igenom!
Stackars Mini kämpade på med kameran och det var inte alltid så lätt att ta sig igenom utrymmena samtidigt som man hade en stor kamera med blixt på. Jag hade Blackie och fotona blev jättedåliga och filmerna mörka men det är ändå roligt att visa en filmsnutt från grottans mörka hörn!
Vi hade tur som fick göra turen tillsammans med ett härligt gäng utbytesstudenter från USA. Det blev mycket skratt, applåder och till och med sjungande i grottan, aukustiken var fantastisk!

Squeeeeeeze!

2011-10-28 @ 08:10:00 / 101... / Direktlänk
Det finns en grotta i Sydafrika som heter Cango Caves. Dit åker man för att antingen gå runt i ett stort grottrum och njuta av utsikten eller för att testa sig själv och sin förmåga genom att ta sig igenom deras "adventure tour".
Adventure touren består av en mängd utmaningar, såväl fysiska som psykiska, med andra ord inget för klaustrofobiker.
En varning som man får är skyltarna som visar HUR jobbigt det kan bli...Både Mini och jag var dock övertygade om att det var lite väl överdrivet och att det inte kunde vara så jobbigt och påfrestande för då hade dom ju inte tillåtit turister att göra det... hmmm vi glömde visst att vi inte var i säkra Sverige utan i Sydafrika!
Nästa inlägg kommer att handla om våra upplevelser under adventure touren och oj oj oj... det var så sjukt jobbigt och sjukt trångt!
Hmmm ser detta trångt ut?

101... nummer 13 - Riding an Ostrich!

2011-10-27 @ 07:59:00 / 101... Up Close & Personal / Direktlänk
Jag har sagt det innan och nu är det gjort... JAG SKA RIDA PÅ EN STRUTS, nu säger jag... JAG HAR RIDIT PÅ EN STRUTS!
Det blev 13 sekunder av strutsridning för min det!
Hahahaha duktigt nervös i början... syns det ;)Anledningen till att strutsen först har något för huvudet är för att den springer så fort den åker av. När den inte ser så står den still (dom är ju inte kända för att vara smarta precis) ;)

Och gudarna ska veta att det går snabbt när de väl drar iväg! Jag hade två personer som sprang och höll i strutsen så att det inte skulle gå illa för de berättade att olyckor faktiskt händer och det ville jag ju inte vara med om!

Så här kommer mina 13 sekunder av strutsridning. Jag vill också påpeka att jag inte trillade av utan att de sa till att jag skulle hoppa av så fångade dom upp mig!
Efter mina 13 sekunder får ni också se ett proffs som rider... som visar var skåpet ska stå så att säga... ;)

Det var tokhäftigt att testa att rida på en struts och det är en upplevelse som jag varmt vill rekommendera!

Någon som blev sugen!

Ladies Night på Fredag!

2011-10-26 @ 08:04:00 / Dear Diary / Direktlänk
På fredag ska Maya och jag på Ladies Night och det ska bli så himla kul! Innan vi sticker på själva uppträdet så ska vi på förfest till Bilcentrum, kan nog bli trevligt även om vi säkert kommer att prackas på att köpa ny bil ;)
Vilken bra idé av Maya att hon frågade mig om jag ville gå... kommer bli skoj. Hmm synd att inte Mini kan följa med och fota, denna kväll får vi klara oss utan honom ;)

Ser verkligen fram emot en toktrevlig kväll!

South Africa - Gangsbaii - Attractions - White Shark Cage Diving - Shark Diving Unlimited

2011-10-25 @ 07:51:00 / Resor / Direktlänk
Det finns flera aktörer i Gangsbaii som erbjuder vithajsdyk men efter mycket undersökning och efterforskning valde vi vad vi ansåg vara den bästa aktören Shark Diving Unlimited med självaste Mike Rutzen som ägare. Mike Rutzen är känd för att fridyka med vithajar och har blandannat synts på Discovery Channel och har gjort flera hajfilmer/dokumentärer.
Man åker ut med båten Barraccuda, som syns i filmen Sharkman som sänds på Discovery Channel ;)

Vad: Burdyk med vithajar
Var: Gansbaii, Sydafrika
Öppettider: Öppet året runt men bästa tiden på året är Sydafrikas vinter, Juni - Augusti
Pris (aktuella 2011) : Vuxna: 1350:-ZAR/pp motsvarar ca 1500:- SEK
Passar för: Alla som ÄLSKAR äventyr och vill ha en adrenalinkick. Man lär sig väldigt mycket om vithajar och deras beteende.


Filmen är som jag har klippt ihop från en film som man kunde köpa av dom. De har en filmare som följer med ut och filmar och här nedan är vår del av filmen ;). Den är kanske inte så rolig att se jämfört med vår andra hajfilm men vi tycker att det är ett roligt minne att ha!

Det är en underbar upplevelse och det man ska tänka på är att dessa killar är seriösa. De matar inte hajarna utan lockar bara till sig dom till båten. Tanken är att vi inte bara ska uppleva ett äventyr utan även lära oss om vithajarna och inse att de faktiskt inte är så farliga som de framstår som i filmer!

Läs om vår upplevelse när vi var där... här

Bridalplasty!

2011-10-24 @ 08:00:00 / Tv Serier / Direktlänk
Realityshow där blivande brudar tävlar mot varandra om det perfekta bröllopet och det perfekta utseendet.
Helt sjukt program men samtidigt väldigt underhållande!

Det tävlas ut plastikoperationer till höger och vänster och brudarna skapar pakter mm mm ;)
Intriger, catfights och drama, drama, drama = Underhållande TV!
Sänds på E, någon av er som har sett den?


Buzza Om Digster!

2011-10-23 @ 18:09:00 / Sponsrade Inlägg / Direktlänk

Digster är en samlingsplats för alla typer av musik. Man skapar spellistor och för oss lata så behöver man inte ens göra jobbet själv utan man skriver vilken typ av musik man gillar så får man förslag på spellistor = perfekt!

Som Buzzadorer har vi fått möjligheten att testa detta program som visserligen alltid är gratis men som Buzzador har vi fått möjlighet att få 6 månaders Digster Premium gratis!
Men det slutar inte här våra vänner... ni får också använda er av vår kampanj och få tillgång till 6 månaders gratis Digster Premium!
Gå bara in på Digster genom att klicka på länken här
Ange koden Buzzador när ni registrerar er så får ni 6 månaders gratis Digster Premium som håller reda på era spellistor åt er!

Enjoy!

Pluggande Söndag

2011-10-23 @ 08:31:00 / Dear Diary / Direktlänk
Idag blir det (som vanligt) pluggande som står på schemat för inlämningarna kommer tätt och snart är det dags för tenta!
Om jag inte har fel för mig så är det på fredag som Maya och jag ska på Ladiesnight så veckans pluggande måste ökas på så jag får vara fri på lördag!
Nog gnäll om pluggande nu...

Klockan 14.00 ska vi hem till mamma och pappa och äta grillad viltkorv = MUMS!
Hahahaha hjärnsläpp... har ingen aning om vad jag mer ska skriva så vi kör det gamla vanliga... lite foton från resor ;)
Tema: Människan skadar flodhästarna!

2011-10-22 @ 10:10:00 / Resor / Direktlänk
Eller om man ska vara helt ärlig så skadar människan alla djur och inte bara det... vi är duktiga på att fördärva naturen.
Men när man kommer till ett ställe som Serengetti så förväntar man sig inte att man ska få se människans påverkan där och framförallt inte av att vi har kastat skräp som skadar djuren.
När vi var vid en "hippopool" i Serengetti så såg vi en stackars flodhäst som hade någonting som såg ut som en snara runt halsen = FRUKTANSVÄRT!


Eftersom det heter att människan inte får lägga sig i naturens gång och att Serengetti är en nationalpark så finns det tyvärr ingenting de kan göra för att hjälpa flodhästen, något som de faktiskt borde göra eftersom det är människans fel att han är skadad!


Det är så fruktansvärt att se och tänk er infektioner och skit med tanke på hur deras vatten ser ut... usch stackars lilla flodhäst!

Usch va det ser hemskt ut... kan inte påpeka det nog hur MÄNNISKAN FÖRDÄRVAR!

Inte fiska och inte dyka ;)

2011-10-21 @ 07:42:00 / Inredning/Design / Direktlänk

Vi måste ju visa er skylten som världens häftigaste toaletter har också ju!
Skylten finns på Protea Fire and Ice i Kapstaden, Sydafrika!
Hahahaha... den bästa är klart att det är ok att sitta med datorn på toaletten!
Hmmm undrar om dom visste att det har blivit modernt med att stoppa huvudet i toan nu... har ni sett det?! Folk som står på "händer" med huvudet i toaletten?!

Helt sjukt!

101... nummer 9 - White Shark Cage Diving!

2011-10-20 @ 07:41:00 / 101... Adrenalin / Direktlänk

100% adrenalin vill vi lova! Helt ärligt... detta är något av det häftigaste vi har gjort, att komma så nära riktigt stora vithajar var en upplevelse inte av denna värld!
Superadrenalin och rent ut sagt skithäftigt. Väldigt läskigt i början att kliva ner i buren när man vet att där finns vithajar.

Vi var en smula nervösa ;)

Filmen är "best of" dykningen med både film från båten och under vattnet...

Mini fotade som en galning... och resultatet är vi väldigt nöjda med!


Vithajar fäller bak ögonen vid attack för att skydda dom och det är så häftigt att vi fick med det på foto... ser väldigt läskigt ut!Detta var en upplevelse som vi verkligen önskar att ni alla kommer att uppleva en dag!
Ps: det kommer att komma fler inlägg med detaljer om plats, pris osv ;)

Att njuta av soluppgång och fågelskrik!

2011-10-19 @ 08:05:00 / Resor / Direktlänk
Vilken underbar start på dagen... det spelar ingen roll i det läget att klockan är strax efter 5 på morgonen. Fåglars skrik och den underbara soluppgången som man ser på en båttur är livskvalitet på hög nivå.


Vi njöt av soluppgången på en båttur i Gansbaii, Sydafrika. Klockan var nog inte mer än halv 6 på morgonen när vi begav oss men det var UNDERBART även för oss som inte är alltför morgonpigga!
Och att slutdestinationen var vithajsdyk gjorde inte saken sämre ;)Snacka om livskvalitet och inre frid!
Äntligen, äntligen är jag klar med alla hajinlägg! Det var så mycket vi vill visa och det har tagit sådan tid att välja ut foto, välja ut vilket som ska vara var och klippa ihop filmer osv.
Nu behöver ni inte vara oroliga för det blir inte en hel hajvecka utan vi börjar med 101... inlägget om hajarna och sedan kommer de andra hajinläggen komma sporadiskt.

Nu låter det som om vi gjort värsta proffsinläggen men det är mycket i skolan nu och tiden för bloggen blir lite lidande ;)

Idag är det onsdag... woop woop (varför vet jag inte men ibland kan man på woopa utan anledning) ;)

Utmaning!

2011-10-18 @ 08:29:00 / Dear Diary / Direktlänk

Vi blev utmanade av Princessemma, Jessi91, P0lly & Svenssonsmaria så nu är det hög tid att vi faktiskt genomför det eller hur?! Bättre sent än aldrig brukar det nog bestämt heta!

 

Varför började ni blogga?

Samtidigt som vi började planera vårt bröllop så flyttade Junior (Annikas barndomsvän och tärna) till Stockholm. Hon var jätteledsen att hon missade vad som hände i planeringen eftersom vi var så långt borta från varandra. Det var då idén med blogg kläcktes. Sen har vi också släkt i Polen som gärna ville veta hur det var med oss så att börja blogga blev plötsligt ett bra alternativ!

 

Vilka bloggar följer du?

Oj... denna är inte enkel. Jag skulle vilja påstå att vissa av oss blivit som en stor bloggfamilj. Alla som tillhör bloggfamiljen är bloggar som vi (läs Annika) läser. Vi är ett ganska så stort gäng nu och det känns som att vi alla läser varandras bloggar. Alla som tillhör denna "bloggfamilj" vet nog vilka ni är och alla dessa underbara människors liv följer vi (läs Annika). Det är mestadels tjejer/kvinnor med undantag för en och annan kille som tillhör familjen! Bloggarna handlar om allt och då menar vi verkligen allt... från vardagsbetraktelser, planeringar, design, hundar, foton, problem, tävlingar, träning, fotboll, livet... ja allt man kan tänka sig!
Känner ni i bloggfamiljen samhörigheten? Ps: jag hade gärna länkat till alla dessa fantastiska bloggar men p.g.a. att det hade tagit så fasligt lång tid så tänkte vi att alla ni vars bloggar vi följer... ni vet ju det eller hur!?


Favoritfärg?

Annika: Rosa och svart  Mini: Blå


Favoritfilm?

Annika: The Butterfly Effect  Mini: Braveheart


Vilket land/länder drömmer du om att få besöka och varför?

Vi har som mål att vi ska se hela världen och uppleva så mycket som bara möjligt så det är svårt att bara rabbla länder eftersom det finns över 200 st ;)

Det som ligger högt på listan nu är att kryssa runt i Karibien. Madagascar och Seychellerna är också lite extra lockande och Tahiti och Chile och... hahahaha listan kan som sagt göras lång! Varför vi vill besöka länderna? Uppleva, uppleva och uppleva. Det finns så mycket att se och göra i varje land!

 

Och sedan ska man välja 5 bloggar som man ska skicka denna utmaning till och då säger vi såhär... Vi utmanar ALLA som inte redan gjort denna utmaningen och som vill göra den ;)

 
South Africa - Hermanus - Hotels - Misty Waves Boutique Hotel

2011-10-17 @ 08:00:00 / Resor / Direktlänk
Ett underbart och pitoreskt Bed & Breakfast i Hermanus, Sydafrika.
Medan Mini fotade rummet så var jag först med att brygga kaffe till oss ;)

Misty Waves ligger med utsikt över "valbukten" och är ett jättefint ställe med 20 rum. Vi hade turen att få "bröllopssviten" när vi kom (men vi betalade för ett vanligt rum) = perfekt! Men vad vi såg på hotellet så verkade alla rum vara tokfina!Ett riktigt stort och rymligt rum med superstort badrum också!

Balkongen med utsikten:Och bilerna slutar inte här... interiören är underbar på hotellet (som också är en affär)... underbart med SPA och massor med fina utrymmen!


Ett riktigt bra hotell med supertrevlig personal! Internet kunde man få använda gratis på deras dator och de var oerhört hjälpsamma!
Rekommenderas varmt!!!!!!!!!!
Avslutar inlägget med en video som visar vårt rum mer ;)

Kronfågel - DELI

2011-10-16 @ 09:00:00 / Sponsrade Inlägg / Direktlänk

För ett par dagar sedan fick vi hem ett trevligt brev i brevlådan... nämligen att vi fick hämta Kronfågels nya DELI kycklingsfilé, en med smak av kryddad paprika och en med prosciutto och salvia.
Gratis är ju såååå gott så vi tassade ner till affären och hämtade ut dessa läckra nyheter.

Eftersom det tyvärr bara är två små filéer i paketet så valde jag faktiskt att tillaga bägge smakerna samtidigt och kombinera dessa under middagen!
Jag gjorde hemmagjorda klyftpotatisar med kryddor (chilli och paprika), morötter, lök och mycket smör!

Sedan stoppade jag kycklingfilén i ugnen i ca 20 minuter = toksnabbt!
Det blev svampsås, chilli, mögelost och tsatziki till och mums... middagen var serverad!


Så hur smakade kycklingen?
Paprika kycklingen var super, duper mega god! Den kommer vi absolut att äta igen!
Den andra smaken var helt ok men smaken var nog lite främmande för oss. Däremot så är det absolut värt att testa det!
Vi rekommenderar dessa varmt och hoppas att Kronfågel vid succé ändrar storleken så att det blir fler filéer i en förpackning!

Photoshoot - Behind the scenes!

2011-10-15 @ 09:01:00 / Fashionista / Direktlänk
Här kommer lite bilder från när jag blev fotograferad. Det som var så kul var att mamma kom förbi och hon fick hoppa in för att hålla reflexskärmen (eller vad det heter). Jag blev stylad i håret och sminkad inför fotograferingen = lyxigt!

Jag har ingen aning om hur slutresultatet kommer att bli men jag hoppas att det blir bra. Det som var lite synd var att jag inte skulle le alls utan bara vara seriös och det faller sig inte så naturligt för mig.
Annorlunda vinklar och seriöst utseende men jag följde bara order ;)Ska bli så himla spännande att se hur det blev!

Nu är det dags att åka på kalas till Andys. Natalie har kalas där och vi ska vara med och hålla koll på 30 barn, perfekt start på en lördag eller!?

Tema: Flodhästar & Bajs!

2011-10-14 @ 08:02:00 / Resor / Direktlänk

Mmmm visst ser det mysigt ut?! Det är inget mindre än vatten och flodhästsbajs!

Visste ni att flodhästar "sprätter ut" sitt bajs för att markera sitt revir?! Det ser sjukt skumt ut med en så liten svans som sprätter runt bajset!

Det är verkligen FULLT av bajs i vattnet... nästan mer bajs än vatten men det verkar som att flodhästarna tycker att det är mysigt... hmmm kanske något som är bra för huden!

Lite spakänla över det när man tittar på hur de njuter, fulla av bajs!


Carolina Gynning - Laura, Flickan Från Havet!

2011-10-13 @ 08:37:00 / Ljudböcker / Direktlänk
För ett tag sedan lyssnade jag på Carolina Gynnings bok Laura - Flickan Från Havet och jag måste säga att jag blev glatt överraskad. Den var spännande från början till slut och det enda som kunde vara lite jobbigt ibland är att Carolina själv läst in boken och det stundtals blev pauser mitt i meningar och sådant. Jag tror inte att det är så lätt att tala in en ljudbok så jag hade säkert inte gjort ett bättre jobb själv men det blev lite drygt ibland.

Att Laura och Vanessa är enäggstvillingar är obegripligt. Inte nog med att Vanessa är en strålande skönhet medan Laura ser ganska alldaglig ut, Vanessa äger och styr över Glory, Sveriges mest framgångsrika magasin, medan Laura guidar besökare på Moderna Museet i Stockholm.
Julen 2004 reser tvillingarna och deras föräldrar till Thailand för att fira pappans 60-årsdag. När föräldrarna dör och Vanessa försvinner under tsunamin, faller det sig nästan naturligt för Laura att ta sin systers plats. Efter alla år i skuggan av den fantastiska Vanessa, kan Laura äntligen stiga fram som den framgångsrika kvinna hon skulle ha varit. Om bara inte hemligheten drabbat henne.
Hennes imitation av Vanessa är nästintill perfekt men det finns de som misstänker att allt inte står rätt till. Och vad är det egentligen för affärer Vanessa varit inblandad i? När märkliga människor från det förflutna dyker upp tvingas Laura inse att hon inte vet allt om sin perfekta tvillingsyster. Långt därifrån. Hennes bedrägeri börjar bli farligt för henne själv, men nu är det för sent att dra sig ur. Nu finns ingen återvändo.
Laura Flickan från havet utspelar sig i den glassiga magasinsmiljön, i de fina salongerna och i den förnedrande världen av knark och våldsamt sex.
(texten & bilden ärligt stulen från Bokia)

Mycket snusk och intreger för er som gillar det! ;)
Någon av er som lyssnat på den eller läst boken?

Vithajsdyk en liten sneakpeak!

2011-10-12 @ 09:28:55 / Resor / Direktlänk
Vi vill så gärna visa er hur det var på vithajsdyket men det är ganska så mycket bilder och videoklipp som måste fixas till innan det inlägget publiceras.
Men nu kan vi inte hålla oss längre så här kommer en liten förkik...

Detta är något av det häftigaste vi har gjort!
Läskigt och skrämmande men såååå häftigt!
Ps: vi sparar dom "bästa" bilderna till de riktiga inläggen men tusan va fräckt det var!!!!!!!!!!

Lets Dream again!

2011-10-11 @ 08:12:09 / Resor / Direktlänk
Oj det har varit (och är) så mycket nu med allting och jag har faktiskt massor att blogga om men inte riktigt tid denna morgon. Jag har kommit med i flera buzzadorkampanjer på sistone som jag vill berätta om för er och jag har fått hem kyckling som jag ska göra någonting gott med! Men var inte oroliga... detta är fortfarande mestadels en rese- och äventyrsblogg ;)

Den Rosa Månaden!

2011-10-10 @ 08:01:00 / Fashionista / Direktlänk
Det är redan den 10 oktober och vi har fortfarande inte nämnt någonting om denna rosa månad som handlar om bröstcancer.
Det är härligt att se så många företag engagera sig och samla in pengar till detta ändamål.
Ahlgrens bilar säljer rosa rattar, KESO säljer hallonkeso och BLIW säljer rosa tvål för att nämna några.

Vi stöder också insamlingen, på vårt "blingiga" sätt! Det är nämligen så att även Swarovski säljer produkter till förmån för just bröstcancer. Förra året var det ett tokfint armband som vi självklart köpte (hahahaha kanske mer jag än Mini) :)

I år har de en brosch som skall införskaffas illa kvikt men vi har ingen Swarovskibutik i stan och dessa säljs inte på nätet men visst är den fin?

Bilden är ärligt stulen från Swarovskis hemsida!

Vad ska ni göra som är rosa denna månaden?


ps: Vill tipsa om en tävling som P0lly har där man kan vinna sin egna musli. Vi är med och tävlar var det ni också!

Donera Ditt Hår!

2011-10-09 @ 09:03:00 / Dear Diary / Direktlänk
Här kommer det utlovade inlägget på hur man går tillväga för att donera hår (som ganska många av er frågat om)!
Det ställs VÄLDIGT höga krav från de svenska organisationerna som tar emot donerat hår. Håret får inte vara färgat, blekt eller behandlat på något vis. Håret får inte vara grått heller (hmmm why not?!)
Det känns som att för att få donera hår i Sverige så måste man odlat ut sitt hår med avsikt att donera det och eftersom mitt hår var både färgat och blekt så gick det inte.

Jag letade på Internet och hittade en jättebra sida som listar många organisationer som vill ta emot hårdonationer.
För att komma till den sidan klicka HÄR
Sidan har massor med information om hur man ska gå tillväga och där finns mycket intressant att läsa om!

Jag valde organisationen Children with hairloss eftersom det var en organisation som tilltalade mig och som tog emot behandlat och färgat hår också, bara kvalitén var tillräckligt bra.

För att göra en peruk krävs oftast 30 cm hår men nu när jag läser på deras informationssida så står det att de kan göra peruk på 21 cm långt hår (ups... jag klippte av 33 cm, men men).
De flesta organisationer kräver dock 30 cm!

Steg 1 - Låt en frisör kika på håret för att avgöra om kvalitén är tillräckligt bra för att göra en peruk.

Steg 2 - Tvätta håret, låt det torka och gör en fläta med gummiband både uppe och nere (det är viktigt att håret klipps av när det är i en fläta eftersom hårstråna måste ligga åt samma håll).

Steg 3 - Klipp av flätan!

Hahahaha den ser ut som ett dött djur men detta är min fläta!

Steg 4 - Fyll i ett donationsformulär. Deras kan ni hitta här

Steg 5 - Stoppa håret i en ziplockpåse (en påse som man kan stänga) tillsammans med donationsformuläret.

Steg 6 - Adressera ett kuvert och stoppa ner håret!

Sedan är det bara att posta. Mitt kuvert skickades till USA och kostade 12 frimärken = 72:-. Absolut värt vartenda öre!

Med andra ord... det är lätt att donera hår! Det som är så synd är att det är så få som faktiskt donerar... hoppas några av er kan tänka er att donera om ni ända tänkt att klippa av håret!

PS: Hahahaha det räcker nog med "hårinlägg" här på ett tag! ;)

10000 tack alla ni fina människor!

2011-10-08 @ 10:09:00 / Fashionista / Direktlänk
Jag vill faktiskt ägna ett inlägg åt att tacka er för alla fina kommentarer som jag fått gällande donerande av hår och gällande min nya frisyr!
Jag ska skicka iväg mitt hår idag och när jag har all information som fraktpris osv. så kommer det ett inlägg om detta för jag tycker att det är viktigt att man vet vart man ska vända sig om man vill donera osv.

Idag ska vi på kalas till mamma och först måste vi in till stan och fixa med lite skolböcker + att vi ska köpa lite klämmor och diadem till mig och mitt burr.
Tänk att lockigt hår blir ännu lockigare när det är kort och jag är inte van vid att behöva fixa med håret ;)

Jag kallar mig själv för carrot top just nu... likheterna är slående ;)


Hahahaha tusan också... han har ju längre hår än mig ;)

Men som sagt... 100000000 tack alla ni för era fina ord, de värmer som tusan!
Älskar er allihopa!

Mrs short and red!

2011-10-07 @ 08:50:25 / Fashionista / DirektlänkHahahaaha jodå det är så jag ser ut nu, kort hår! Jag vågade!
Frissan var så nöjd med resultatet så jag ska dit och fotas av någon fotograf nästa fredag så det kommer att bli kul!
PS: Allt gällande donerandet av hår (som flera av er frågat efter) kommer att komma upp i ett inlägg så ni får all info!

Jag Donerade Mitt hår!

2011-10-06 @ 19:17:23 / Fashionista / Direktlänk
Det visade sig att mitt hår var av god kvalitet (bortsett från 3 cm i topparna)! Detta innebar att frissan var tvungen att klippa av minst 33 cm så jag kan säga att mitt hår är KORT!
Det kommer att komma upp ett inlägg gällande just donerande av hår för jag tycker att det finns väldigt dåligt med information kring detta.
Mitt hår kommer att skickas till en ideell verksamhet i USA för i Sverige var kraven på tok för höga för att mitt hår skulle kunna doneras.
I Sverige måste håret vara helt obehandlat och det var tyvärr inte mitt!

Det som var tråkigt är att frissan aldrig varit med eller hört talas om att donera sitt hår... det borde uppmärksammas mer tycker jag!
När håret klipptes av så filmades det ;)
Ps: håret är i en hästsvans för det är så det måste skickas!

Så här var det innan det klipptes:

Och här har de precis kapat av allt ;)
Ps: det är ännu kortare nu eftersom hon fick jämna till det!

Jag har (eller rättare sagt frisören har) färgat håret också men resultatet får ni se imorgon!
Det kommer också att komma upp ett inlägg om var man kan donera hår och mer info om det inom ett par dagar!

PS Grattis till världens bästa mammi som fyller år idag!

Going Nuts?!

2011-10-06 @ 08:06:00 / Fashionista / Direktlänk
Idag klockan 10.00 sätter jag mig i frisörstolen och klipper mig!
Jag har tidigare skrivit inlägg där jag erkänt att jag alrig haft kort hår... se här
Sist jag gick till frissan var jag nöjd och då blev det så här:

Vi klippte av en bra bit för innan var håret ännu längre... rättare sagt så här långt:

Och det kortaste jag någonsin varit är så här (och då har jag håret uppsatt):

Så återigen... JAG HAR ALDRIG HAFT KORT HÅR!
Nu har jag hittat en sida som behöver donerat hår till peruker för amerikanska barn som lider av håravfall.
De tar även emot blonderat och färgat hår förutsatt att kvalitén är bra.
OM MITT HÅR HAR BRA KVALITET SÅ KOMMER JAG ATT LÅTA DOM KLIPPA AV 30 CM (minsta längden som behövs för att göra en peruk).
Detta kommer i sådana fall innebära att jag blir korthårig, eller kortare i håret ;)
Jag håller tummarna för att frissan säger att kvalitén är tillräckligt bra för att kunna donera för det kommer kännas bra att klippa av sig håret då!

HÅLL TUMMARNA FÖR MIG IDAG ATT MITT HÅR KAN DONERAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

101... nummer 2 - Hermanus (Sydafrika)

2011-10-05 @ 08:14:00 / 101... Cities / Direktlänk
Denna urmysiga stad hade både jag och Mini gärna flyttat till vilken dag som helst!
Det är en av de mysigaste platserna vi besökt. Det som från början var en liten fiskestad har vuxit sig större och är en turiststad idag men den känns ändå mysig och pitoresk.Hermanus är världskänd för att ha världens bästa valskådning från land mellan juni och november.
Kolla va söta skyltar de har... underbart!

Supermysig stad som man bara kan strosa runt i och njuta av livet!
Och valar finns :)

Bye Bye Videofy.me!

2011-10-04 @ 08:17:00 / Kändislivet / Direktlänk
Jag vet inte om ni har tänkt på det men på sistone så har jag slopat att lägga in videoklipp från Videofy.me och har istället laddat upp allting via youtube.
Anledningen är den att jag tycker att kvalitén på klippen blir bättre på youtube och dessutom fungerar youtube oavsett var i världen man befinner sig.
Tydligen så kan våra läsare på Sri Lanka inte ens se klippen som ligger på videofy.me.
Någon större förlust för bloggen är det ju inte eftersom intäkterna därifrån inte är så stora!

Kul när det damp ner ett mail från Youtube ;)

Så kul att Youtube uppmärksammat lilla oss och erbjuder oss intäkter på våra videoklipp!
Så återigen... can I get a Wooop Woop!

Bagagetags!

2011-10-03 @ 08:13:00 / Fashionista / Direktlänk
Idag ser mer eller mindre alla resväskor likadana ut och även om man tror att man är unik för att man har en rosaprickig väska så ser man snabbt på rullbandet att det finns 10 väskor till som ser exakt ut som ens egna väska!
Mini och jag har flera resväskor varav en är standard Samsonite, svart... ja en sådan som verkligen ALLA har.
För att vi ska känna igen vår väska så har vi smällt upp massa plåster på den (alla sätt är bra eller hur?!) och sedan har vi en udda Las Vegas bagagetag på den.
Nu har vi köpt 3 udda (men supersöta) bagagetags till som vi ska placera ut på våra väskor...


Vi gav 25:-/st för dom eftersom vi köpte dom i affären men om man köper dom på nätet så kostar dom 89:-/st.
Mer om detta kan ni läsa här!
Visst är dom söta!? Nu kommer vi lättare hitta vårt bagage på rullbandet!

Triss

2011-10-03 @ 07:01:00 / Sponsrade Inlägg / Direktlänk
Ingenting är gratis, pengar växer inte på träd och allt det där... det är väl så man brukar säga?!
Hur kan det då komma sig att nästan alla någon gång skrapat trisslotter?! Kan det verkligen vara så enkelt, betala 25:- skrapa och luta dig tillbaka och njut av vinsten. Maxvinsten är 50000:- i månaden i 25 år (vilket visserligen inte hade varit helt fel) ;)
Vi brukar inte själva köpa trisslotter till oss själva men vi brukar däremot köpa till våra pappor på fars dag. De trisslotter som vi skrapar är alltid lotter som vi fått gratis, antingen mot att länka i bloggen eller av våra familjer.

Så hur mycket har vi vunnit? 25:- på ett par lotter och högvinsten är nog 75:- så inga summor så vi kan säga upp oss från jobbet precis ;)
I dessa moderna tider så kan man skrapa triss även på nätet men det har vi aldrig testat, känns inte lika "säkert" eller vad man ska kalla det!

101... nummer 10 - Sjölejon på Pier 39 i San Francisco!

2011-10-02 @ 08:16:00 / 101... Animals / Direktlänk
Sjölejonen finns av någon anledning alltid vid den kända pier 39 i San Francisco, Kalifornien. Dom trivs med att ligga och sola sig i glansen av alla fotoblixtar verkar det som ;)


Turister fanns det i mängder så det var inte bara vi som tittade på dom!


Dom var jättesöta men helt ärligt så luktade dom inte så gott ;)


Photoshop Tutorials!

2011-10-01 @ 10:07:00 / Roligt / Direktlänk
Nu när Mini har fått ökat intresse för Photoshop (även om vi fortfarande aldrig redigerar våra semesterbilder) så har han börjat kika på lite tutorials på youtube för att lära sig nya saker.

Vissa tutorials är väldigt bra och informationsgivande och vissa är väldigt väldigt roliga!
Som denna tillexempel... informationsgivande men framförallt rolig!
Denna killen har flera roliga klipp ute!

Brukar ni kika på tutorials?

© Annika & Mini / Bloggdesign: Therese 'Tescho' Tjernström

Blogvertiser