Naturens Egna Hårborttagningsmedel - Mini testar!

2012-03-31 @ 08:00:00 / Resor / Direktlänk
Naturen är magisk det är vi nog alla överens om. Det finns så himla mycket organiskt som utvinns från naturen och som kan användas i diverse huskurer och hopkok.
På Sri Lanka var vi på en såkallad Herbal Garden. De hade något "magiskt" medel som fungerade som hårborttagningsmedel.
Eftersom mina ben var lena som *host* sammet så fick Mini agera försökskanin ;)
Han tyckte att det kändes kallt en stund och sedan torkades det bort.
Resultatet:

Wow tänkte jag (för det var verkligen babylent) och köpte 2 burkar. MEN, som ni ser på den första bilden så är burkarna väldigt små och för att få ett bra resultat så krävs ett tjockt lager = burkarna tar slut bums :(
Det var ganska dyrt så i längden så lönar det sig att raka, vaxa eller lasra jämfört med att använda den organiska salvan!

Jamaica - Ochio Rios Attractions: Sky Explorer ride

2012-03-30 @ 08:00:00 / Resor / Direktlänk
Att sitta i en skidlift men inte åka upp för en backe där snön ligger tätt utan där det är tropisk skog är nog ganska så ovanligt!
Vi gjode det när vi var på Mystic Mountain (Jamaica) och det var en upplevelse. Av någon anledning så var jag ganska rädd för det var högt upp och det svajade mycket men jösses vilken utsikt och vilken mysig tur det var!

Varför Bring Bling To Everything?

2012-03-29 @ 08:00:00 / Dear Diary / Direktlänk
Vi har tidigare fått frågan gällande vårt val av bloggnamn och varför vi heter som vi gör och för ett tag sedan kom frågan igen och då tänkte vi att vi faktiskt kan ägna ett inlägg åt att klargöra varför bloggen heter som den gör!
Vi är nöjda med vårt bloggnamn även om det är långt och "otympligt".
Bring bling to everything är lite av vårt motto... vi försöker förgylla allt vi gör!
Varje sak, såväl spektakulär (som en resa) eller en pizza en fredagskväll kan göras lite extra speciell... inställning och attityd till hur man uppfattar saker och ting.
Vi försöker att alltid se positivt på saker och ting och ge vardagen det där lilla "extra" blinget.
Många har trott att namnet har med vår (läs Annikas) besatthet av Swarovskikristaller men det är faktiskt bara ett sammanträffande... vi gjorde så kallat 2 flugor på smällen!
Så bring bling to everything är vad vi försöker göra, tänka och andas och helt ärligt... det fungerar faktiskt riktigt bra!
Testa det i er egen vardag... bring bling to everything ;)

"Icketurister" är också turister!

2012-03-28 @ 08:00:00 / Resor / Direktlänk
Det är så himla vanligt att man som turist kallar sig själv "icke-turist". Jag vet inte hur många gånger vi snackat med folk som vi träffar och nästan alla säger att de visserligen är turister men att de inte gör "turistiska" saker.
Om man åker till ett annat land så är man turist punkt slut.
Mini och jag gör mycket saker som många andra kanske inte skulle ha gjort (som att åka bil i Egypten och gömma sig i baksätet varje gång det är en checkpoint) men nog tusan är vi turister!
Tydligen så är det ett vanligt fenomen - icketurismen! Det verkar som att det finns någonting "fult" över att vara turist. Vi har så svårt att förstå fenomenet. Vi är ÄKTA TURISTER och stolta sådana!
Men ibland kommer ljusglimtar... när man ser att turister vågar vara just det... turister!
Som när dessa amerikanarna bara kastade sig in i dansen och försökte så gott de kunde... det är turism på hög nivå!
Vi förespråkar att man ska vara turist och kalla sig turist när man reser. Med våra bleka ansikten, kamera runt halsen och Lonely planets guidebok så är det svårt att förneka det!
Däremot så har vi gått ifrån midjeväskan ;)

101... nummer 4 - Kläder till Bilen... Såklart!

2012-03-27 @ 08:00:00 / 101... Special Things / Direktlänk
Jag har länge tjatat om att jag vill ha ögonfransar till bilen (se här). Nu har jag fransar men vi har inte satt på dom ännu eftersom fransar gör sig bättre på bil med runda lampor!
Men eftersom jag inte tänker byta bil nu så ville jag ändå "pimpa" pärlan lite och när vi var i Florida så hittade jag världens sötaste outfit till pärlan som jag bara var tvungen att köpa!
Jag har så svårt att förstå varför Mini skäms över att köra henne nu... hon är ju hur söt som helst!
Hon skapar leende och glädje vart vi än kommer och det enda vi är rädda för är att någon ska tro att vi är en älg och bli rädda ;)

Vinnaren av Matkasse från MatHem och Update!

2012-03-26 @ 08:00:00 / Tävlingar / Direktlänk
Nu har tävlingen avslutats som vi hade i samarbete med MatHem. Vinnaren, Lina L, har kontaktats via mail så vi säger ett stort grattis till vinnaren och ett stort tack till MatHem som var snälla och sponsrade denna tävling!
Tentan skickades in i tid... pjuh. Nu håller vi tummarna för att det går vägen ;)
Bloggen är preppad med massa inlägg... som vanligt mestadels resor men även lite annat smått och gott. Den uppdateras dagligen och vi hoppar in och hälsar på hos er så fort tillfälle ges. Med dessa ord avslutar vi detta inlägg med ett vackert citat...
Don´t Dream Your Life, Live Your Dream!

101... nummer 13 - White Tip Reef Shark!

2012-03-25 @ 10:41:00 / 101... H2O / Direktlänk
Jag erkänner... vi blev rädda när det plötsligt dök upp en superstirrig haj från ingenstans och störde vår fridfulla snorkeltur.
Denna var ca 1 meter så det var ju ingen bjässe men man kände sig ändå rädd när den stirrade runt bland revet.
Jag har hittat foton på den men kommer knappt ihåg att jag fotade... hahahaha jo det var lite läskigt!
(Om den varit större så hade den hamnat under kategorin 101... adrenalin istället ;)
På fotona ser den stundtals mindre ut och stundtals större... skumt men det har kanske med avstånd och sådant att göra?!


Nu i efterhand så är vi jätteglada att vi var så nära den men där och då var det läskigt!

Varför göra Idag vad man kan göra imorgon

2012-03-24 @ 10:16:44 / Dear Diary / Direktlänk
Snart kommer jag att börja dra mig i håret... det är lördag och jag har 2 frågor kvar på min hemtenta... GAAAAHHHH! Det är sällan som jag har så dålig framförhållning som jag har haft denna veckan. Visserligen har jag inte legat på soffan istället utan jag har haft fullt upp men idag känns det motigt.
Undrar varför det är så lätt att skjuta jobbiga/tråkiga saker framför sig. Men nog gnäll nu ;)
Massor med inlägg "preppade" och nu är det dags att göra färdigt hemtentan som ska lämnas in imorgon. Jag gillar inte att vara så sent ute men denna veckan har varit mer eller mindre kaos!
Nu är det dags för nya äventyr ;) därav preppade inlägg.
Som vanligt kommer bloggen att uppdateras dagligen så fortsätt gärna hälsa på!
Vi kommer nog inte att ha tid att hälsa på hos er lika flitigt dock men ni som läst bloggen ett tag har ju koll på vad som är i görningen ;)
Kafferests- hjärta... Detta kommer från Minis kaffekopp. naaaw ;)

101... nummer 11 - Bobsled Jamaica!

2012-03-23 @ 08:15:00 / 101... Adrenalin / Direktlänk
We are the Jamaican Bobsled team... Bobsled förknippas så starkt med Jamaica (mycket tack vare filmen Cool Runnings) och självklart har vi testat Bobsled på Jamaica ;)
Dom kopplade ihop våra bobsleds så att Mini och jag skulle åka tillsammans... tydligen så går det fortare då!
Det var så sjukt roligt och det gick så sjukt fort så man hade fjärilar i magen. Även om det bara varade 90 sekunder så var det riktigt lyckade 90 sekunder ;)
Hahahaha jag ifrågasatte Mini varför han bromsade! Jag tycker nog inte att filmen ger turen rättvisa eftersom det gick tokfort men man förstår lite... framför allt av mitt skrikande och pipande ;)
Helt klart en fräck adrenalinkick som man inte är med om dagligen!

Dr. Oetker Pizza Tradizionale - Speciale!

2012-03-22 @ 08:24:00 / Sponsrade Inlägg / Direktlänk
Som testpilot för Smartson får man möjlighet att testa olika produkter gratis och denna gång var det dags att testa och utvärdera Dr. Oetkers Pizza Tradizionale, en stenugnsbakad pizza. Det fanns ganska så många att välja mellan så efter lite bryderier och samvetskval så föll valet på Speciale... en pizza med salami, skinka och champinjoner.
Den kostar runt 30:- men det verkar som att de ofta har erbjudanden. När jag var och hämtade ut vår pizza så fick man 3 för 69 så bara man håller utkik efter erbjudanden så kan man komma billigare undan!
Så hur smakade den?
Den var god. Först blev jag lite tveksam eftersom degen såg så tjock ut och jag är inte så förtjust i "panpizzor" men degen var faktiskt jättegod!
Pizzan var god. Den var godare än de andra frysta pizzorna som finns på marknaden (av de som vi smakat) men en pizza bakad på en pizzeria är vassare. Däremot så är det inte rättvist att jämföra så för priset på pizzerian är betydligt mer än 30:-.
Helt klart en pizza som är värd att kasta in i ugnen när man inte är sugen på att harva med middag i köket ;)
En klar fördel är att den bara ska vara i ugnen ca 12-15 minuter medan många av konkurrenternas pizzor ska bakas i ugn i 30-40 minuter!
Nästa gång ger vi oss på mozarella eller någon annan av Dr. Oetkers stenugnsbakade pizzor!

Dear Mr Gacy

2012-03-21 @ 09:00:00 / Filmer / Direktlänk
En film som är verklighetsbaserad och som handlar om en student som får kontakt med seriemördaren Gacy som mördade flera pojkar och begravde dem under sitt hus.
Det blir en katt och råtta lek där både mördaren och studenten tror att de har kontroll över situationen. Gacy sitter redan och inväntar sitt dödsstraff och en udda vänskap växer fram.

Filmen var ok men helt ärligt så blev den bättre när man efteråt gick in och tittade på dokumentären om studenten som filmen handlade om. På Youtube ligger dokumentären ute och den var helt klart värd att se:
(del 2 kommer efter del 1).
Det som är sorgligt är att Jason Moss (studenten) blev så påverkad av allting så han tog sitt eget liv ett par år senare... skrämmande att det kan bli så!

Cloetta Pops Crunchy!

2012-03-20 @ 18:49:06 / Sponsrade Inlägg / Direktlänk
Godis är ju så gott och efter saltlakrits är choklad det godaste som finns! Vi fick äran att testa nya Pops Crunchy från Cloetta och även om tanken var att det bara var Mini och jag som skulle njuta av chokladen och göra en utvärdering så var Katta framme med labbarna och snodde åt sig lite...
Resultatet blev att vi alla som var på kontoret tryckte i oss allt... hahaahha om inte det är bra betyg så vet jag inte vad som är det ;)
Utvärdering:
Det var den perfekta kombinationen av sött och salt. Chokladen är söt och sedan har de smaksatt med lite salt. Jo det låter som en konstig kombination men det var faktiskt en perfekt kombo.
Baren var något sötare jämfört med kuddarna och jag tror att vi alla tyckte att det var den som var snäppet godare förutom pappa som föredrog "kuddarna". Det kan vara för att baren innehåller med choklad (tror vi).
Supergott och absolut någonting som vi rekommenderar er att prova. Vi har hört att de är svåra att få tag på men för tusan... om vi hittade dom i lilla Åhus så måste de ju finnas över allt eller hur?!
Det enda som var synd var att det goda tog slut för snabbt. Kanske påsen borde ha mer innehåll så alla får smaka... som det är nu så är det en påse för en person (eller kanske 2) men inte för ett helt kontor som ska gotta sig!

Sri Lanka - Negombo - Hotels: Golden Star Hotel!

2012-03-20 @ 08:10:00 / Resor / Direktlänk

Man skulle kunna tro att vi kommer att klanka ner på detta hotell som tusan med tanke på bilderna och filmklippet men sanningen att säga så gjorde hotellets service att vi absolut rekommenderar detta hotell för alla som ska åka till Negombo i Sri Lanka.
Som de flesta hotell så hade Golden Star incheckning klockan 12.00 och problemet var att vi anlände till hotellet 05.00 (dagen innan)
Personalen var så himla snälla att de gav oss ett rum. De sa att "vårt" rum var fortfarande inte ledigt men vi kunde få ett annat rum och sedan byta senare på dagen.
Jag vet inte hur era erfarenheter från Hotell är men för vår del så brukar de flesta hålla ganska så hårt på incheckningstiderna och kommer man natten innan så får man självklart betala för 2 nätter.
Rummet som vi fick var kanske inte det finaste men det var helt ok även om badrummet var väldigt litet :)


 

(Ps: ber om ursäkt att det är videofy.me som videon ligger på men jag hade den som utkast i ett inlägg därför är det inte Youtube)

Hahahahaha så himla snopet... inte konstigt att jag inte sov så gott! Men det är inte varje dag man hittar hål i sängen ;)

Helgen Som Gått!

2012-03-19 @ 08:31:24 / Dear Diary / Direktlänk
Det har varit en riktigt bra och produktiv helg med mycket positivt. Jag har skickat in mitt PM som jag kämpat med... puh skönt att ha det klart, jag har ansökt till nästa termin (håller tummarna) och jag har börjat rensa i garderoben.
I fredags fick jag ÄNTLIGEN ett positivt besked på Cellproverna jag har härjat med under de senaste två åren. Nu är allting ok så nu har jag inga cellförändringar längre = Jippie!
Vi avslutade helgen med att gå på Bio... This Means War. Den var sjukt bra och sjukt rolig. Det är länge sedan vi såg en så bra film!
Bilden: En mycket varm och svettig dag vid ett tempel på Sri Lanka
Idag är det Måndag.... snart är det helg ;)
Ni glömmer väl inte vår tävling som vi har i samarbete med MatHem där ni kan vinna en matkasse?!
Vi vet att många av er inte bor inom området för leverans men ni som ännu inte kollat... klicka in till tävlingen!

101... nummer 9 - Rosa Choklad!

2012-03-18 @ 10:23:00 / 101... Taste It / Direktlänk
Denna underbara skönhet hittade vi i Italien och jag har ALDRIG sett rosa choklad innan.

Underbart söt och det var nästan (läs nästan) synd att öppna den. Men samtidigt... vad var meningen med att köpa den om man inte ska äta den ellerhur?!

Så smakade den lika bra som den var söt... Vad smakade den?
Den var faktiskt helt ok. Man kan likna smaken vid vit choklad med aromat av jordgubbar. Lite konstgjord smak så man äter inte så mycket av den som man hade gjort av "vanlig" choklad men nu kan vi skryta om att vi ätit rosa choklad!
Söt är den i varje fall... både till smak och utseende!

Chokladbollar börjar med en orm!

2012-03-17 @ 10:30:58 / Dear Diary / Direktlänk
Kidsen var här igår och bakade chokladbollar. Det var en riktigt mysig kväll med mycket bak och mycket stök. Tänk vad en halv dl socker på golvet kan göra mycket på ett svart golv! ;)
Hahahaha kvällen höjdpunkt är ändå när Oscar skulle lära sin storasyster hur man gör chokladbollar... tydligen så börjar det med en orm ;)
På tal om mat...
Ni glömmer väl inte vår tävling som vi har i samarbete med MatHem där ni kan vinna en matkasse?!
Vi vet att många av er inte bor inom området för leverans men ni som ännu inte kollat... klicka in till tävlingen!

Vem Vill Agera Resereporter I En Vecka?!

2012-03-16 @ 08:05:00 / Tävlingar / Direktlänk
Stoppa pressarna... det finns nog få saker som passar så perfekt (den där berömda handen i handsken fenomenet) som att Solresor borde välja oss som resereportrar och skicka oss till Cypern för en veckas utforskande!
Solresor anordnar just nu en jakt efter resereportrar där uppdraget går ut på att man bloggar på ett objektivt sätt om resa, hotell, mat, eventuella aktiviteter och hela stämningen! Man ska dokumenterna med text och bilder (för vår del blir det säkert också videoklipp) och helt enkelt rapportera från destinationen!
Kamerorna ligger redo, datorn är laddad, humöret är på topp och nu väntar vi bara på det glädjande beskedet om att vi blivit utvalda!!!
Men ni behöver inte misströsta eller vara ledsna... Solresor behöver också reportrar till Kreta, Spanien och Kroatien (och självklart Cypern) så klicka in er på Solresor och släng in en anmälan ni också. Det finns ingenting att förlora men massor att vinna!
Jag har ansökt om att få bli Solresors resereporter på Cypern, Kreta, Spanien eller i Kroatien under en vecka. Vill du också ansöka så gör du det här.
Sista anmälningsdag är den 14/4 men vänta inte utan anmäl er bums!
Jösses va roligt det hade varit att bli utvalda!!!!
Håll de beryktade tummarna, leta upp en fyrklöver och skicka till oss och be till högre makter att Solresor väljer oss... ja och självklart er!
Nej nu måste vi ut och leta fyrklöver, svårt när man samtidigt håller i tummarna!

Restips: Ta med något från "hemma"

2012-03-15 @ 08:10:00 / Resor / Direktlänk
Eftersom mitt hem är där mina skor och min väska är så brukar jag inte ha något större behov av att ha en bit "hemma" med mig när vi reser. Däremot så har Sverige världens godaste godis och framförallt så har vi saltlakrits... någonting som inte finns i till exempel Afrika eller USA.
Vi brukar alltid ha saltlakrits med oss men ibland följer även andra godsaker med. Det är mysigt att befinna sig någonstans och öppna en påse svenskt godis/chips/kakor eller vad det nu kan tänkas vara!
En påse Ahlgrens bilar limited edition - öppnades och avnjöts under den fina vägen till Key West, Florida!
En påse jultillbehör från Ahlgrens Bilar... någonstans i karibien:

Vi har ALLTID med oss lite gottis hemifrån. Och ett roligt men elakt tips vill vi också dela med oss av...
Bjud "icke-svenskar" på Saltlakrits... hahahaha det finns INGEN som tycker om det och alla tror att vi skämtar när de ser att jag äter det!

Vill också passa på att påminna er om att vi har en tävling igång här på bloggen. För att komma till den klicka HÄR

Tema: Res säkert!

2012-03-14 @ 08:24:00 / Resor / Direktlänk
Som turist vill man åka till ett land och njuta av livet och inte "nojja" sönder hela semestern med att oroa sig för att bli rånad eller mördad.
Det finns tyvärr många länder som har hög kriminalitet men det ska inte hindra turisterna från att besöka länderna.
Vi tycker att man ska använda huvudet när man kommer som turist till ett land.
Ser du en ödslig och mörk gränd... gå inte in där, så enkelt är det!

Bilderna är tagna i "förbisusandet" när vi lämnade Kapstaden för att bege oss mot Hermanus.
Vi saktade inte ens ner för att fota utan susade bara förbi vad som kallas "Kapstadens Ghetto".


Idioter finns i alla länder och i alla städer. Det viktigaste är att man anpassar sig till omgivningarna. När vi var i Durban sa personalen till oss att inte lämna hotellet efter 19.00 och då var det bara att gilla läget, ta sedan dit man kommer hahahaha!
Jag vänder alltid vigselringen och trolovningsringen så att de ser ut som släta silverringar när vi är i städerna. De andra ringarna stannar hemma. Vi har pengar i alla fickor fördelat så om ifall att (peppar peppar) så kanske inte alla pengar försvinner.

Sverige är ju sett som ett säkert land men nog har vi många psykos här också?!

Blandade Bilder från Afrika!

2012-03-13 @ 08:47:33 / Resor / Direktlänk
På fyrhuling i Hermanus, Sydafrika

På Basotho- ponnies i Lesotho
På en konstgjord strand i Sun City
Vid ett vattenhål i Serengetti
I Stonetown, Zanzibar
På en restaurang i Kenya
Men en nyfunnen vän vid pyramiderna, Egypten
Var med i vår tävling där ni kan vinna en matkasse från MatHem!
FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN KLICKA HÄR!

Allure Of The Seas - Explosion av Bilder - nummer 3!

2012-03-12 @ 07:50:00 / Resor / Direktlänk
Mer bildexplosioner hittar ni här och här.
Så läckert fartyg alltså... vi kan inte få nog av det och vi hoppas att vi inte tröttar ut er med alla dessa foton ;)

Så läckert att det fanns en Teen Only Zoon på Allure... hahahaha tyvärr så har vi inga foton inifrån eftersom vi inte fick gå in där! Hahahaha underbart!
PS GLÖM INTE ATT ANMÄLA ER TILL TÄVLINGEN GÄLLANDE MATKASSEN FRÅN MATHEM!
FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN KLICKA HÄR!

South Africa - Cape Town - Restaurants - Strand Tower Hotel

2012-03-11 @ 11:09:00 / Resor / Direktlänk

För alla som befinner sig i Sydafrika och som gillar buffé så har Strand Hotel en god buffé som man kan avnjuta sin middag på.
Priset är ca 150:-kr per person för själva buffén och sedan så tillkommer dricka.

Vi åt så vi höll på att spricka, allt från kyckling till nudlar till kött... ja allt man kan tänka sig.
Efterrätterna var väldigt goda med bl.a. chokladpudding och vispgrädde = mums!

Efter middagen kan man avnjuta kaffet ute på "balkongen" vid swimmingpoolen, supermysigt!


Jätterolig reklam för dammsugare!

2012-03-10 @ 08:50:00 / Roligt / Direktlänk
Fick ett mail häromdagen med ett superroligt videoklipp som jag var tvungen att ladda upp på Youtube och visa er.
Det är en reklam för dammsugare...
Hahahahaha
PS GLÖM INTE ATT ANMÄLA ER TILL TÄVLINGEN GÄLLANDE MATKASSEN FRÅN MATHEM!
FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN KLICKA HÄR!

Utmaning - 5 saker ni inte visste om oss!

2012-03-09 @ 08:51:23 / Dear Diary / Direktlänk
Det är sällan (har ni säkert märkt) som vi gör awards och antar utmaningar men efter att ha läst Sillas härliga inlägg med saker som vi inte visste om henne och hon skickat vidare den till oss så kände vi att vi ville haka på. Tyvärr kommer våra 5 saker inte vara så roliga som Sillas var men here we go...

- Annika bor där hennes väska är. I väskan finns allt som kan tänkas behövas för att kunna överleva. Passet ligger alltid i väskan för... "you never know". Ett erbjudande kan dyka upp och tänk då om jag står och faller med det bara för att jag inte har passet med mig?!
- Mini vill gärna att vi ska skaffa ett saltvattensakvarium. Efter ett par års trugande har Annika fått ge med sig så inom en ganska så snar framtid så kommer vi att bli ägare av ett saltvattensakvarium.
- Annika & Mini har varsitt armband som vibrerar 2 - 5 gånger per dygn. Bägge våra armband vibrerar samtidigt och när armbanden vibrerar så ringer vi varandra (om vi är på jobbet). Nästan alla tycker att det är tramsigt men vi tycker att det är gulligt!
- På kvällarna sitter ofta Annika och pluggar och ifall Mini inte hjälper till med det så sitter han ofta och spelar Battlefield2 med Jöjjsisan online. Annika har vant sig vid ljudet av krig och tycker att det är rogivande att plugga till, knasigt men sant!
- Morris har två syskon, Melvin och Malaria som bor hos kidsen. Morris brukar ofta åka och hälsa på hos sina syskon och stannar gärna där över en helg! Melvin och Malaria tycker också om att resa och en vacker dag kommer alla tre att resa tillsammans... med respektive familjer så klart ;)
Här ser ni hela familjen Majak med pingvinerna från Madagaskar... hittar ni Morris ;)
PS GLÖM INTE ATT ANMÄLA ER TILL TÄVLINGEN GÄLLANDE MATKASSEN FRÅN MATHEM!
FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN KLICKA HÄR!

TÄVLING - VINN TINA NORDSTRÖMS MATKASSE!

2012-03-08 @ 13:02:00 / Tävlingar / Direktlänk

I Samarbete med MatHem & Tina Nordström så har nu en av våra läsare chansen att vinna en 3-dagars matkasse från MatHem som innehåller läckerheter valda av den berömda TV-kocken Tina Nordström!

Läs mer om priset HÄR

Börja först med att kolla ifall ni har möjlighet att i dagsläget få leveransen från MatHem med mat hem till er. Detta kollar ni snabbt och lätt genom att klicka på leveranstider

Så här tävlar man:

För varje moment som ni utför får ni en lott och ju fler moment ni gör desto större chans har man att vinna!

1 Lott:

Kommentera i detta inlägg varför just du vill vinna matkassen från MatHem.

2 Lotter:

Kommentera i detta inlägg varför just du vill vinna matkassen från MatHem.

Gilla MatHem på Facebook genom att klicka här och tryck på like!

3 Lotter:

Kommentera i detta inlägg varför just du vill vinna matkassen från MatHem.

Gilla MatHem på Facebook genom att klicka här och tryck på like!

Klistra in följande text på din blogg...

Jag tävlar om Tina Nordströms 3-dagarskasse från MatHem hos Bring bling to everything, var med och tävla du också! (länka till detta inlägg)


Kommentera i detta inlägget och glöm inte att nämna ifall ni gillat på FB och bloggat om tävlingen så att ni får rätt antal lotter!

 

Tävlingen avslutas den 26 mars då en lycklig vinnare kammar hem detta fina pris!

LYCKA TILL!

Skaffa ett jobb som är oberoende av arbetsort!

2012-03-08 @ 08:28:00 / Dear Diary / Direktlänk
Visserligen så tänker jag själv på telefonförsäljare när jag hör "oberoende av arbetsort" och eftersom jag personligen anser att det måste vara ett av de mest ouppskattade jobben som finns! Det kan inte vara roligt att få utskällning dagarna i ända eller luren i örat!
Jag hoppas att vi en vacker dag kan arbeta oberoende av arbetsort... om allting går i lås så är det också så det kommer att bli om ett par år! Men vi har redan nu testat på hur det är att arbeta, oavsett vart i världen man befinner sig!
På Starbucks i Miami:

På ett fik i Key West:

På ett kryssningsfartyg i karibien:

Drömmen är att kunna arbeta, oberoende av arbetsort!

Det vankas tävling!

2012-03-07 @ 18:43:32 / Tävlingar / Direktlänk
Det var länge sedan som vi hade en tävling här på bloggen och nu blev vi kontaktade av ett företag som verkar mycket lovande! Eftersom vi själva inte hade möjlighet att ta del av detta pris (ni kommer förstå varför när tävlingen startar) så tänkte vi ge en lycklig läsare en mycket trevlig och god vinst!
Lite ledtrådar:
* Det kommer att vara gott!
* En känd TV-profil är inblandad!
* Det kommer att räcka i flera dagar!
* Det är väldigt "inne" nu!
* Bekvämlighet på hög nivå!
* Skapar ny inspiration!
Den sista ledtråden är att man istället hade kunnat döpa inlägget till att det "osar" tävling!

Nu vill vi att ni vågar er på att gissa vad tävlingen kommer att handla om!

Kockduellen!

2012-03-07 @ 08:22:00 / Resor / Direktlänk
Ett riktigt häftigt inslag på vår karibienkryssning med Allure Of The Seas var när vi var ute på kvällen och strosade runt på fartyget.
Ute på deras Boardwalk fanns 2 resturanger som låg mitt emot varandra. Plötsligt startade musik och personalen från restaurangen Johhny Rockets började dansa. När de var färdiga startade annan musik och då kom personalen från den andra restaurangen ut och körde sin dans... en riktig battle med andra ord mellan 2 konkurrerande restauranger.
Visst hade de kunnat vara mer entutiastiska när de framförde sina danser men samtidigt så kan man nog inte kräva alltför mycket... roligt var det i alla fall!

När Manligt Blir Kvinnligt!

2012-03-06 @ 17:49:00 / Dear Diary / Direktlänk
Micke (vår kömpis) har som jobb att fixa någonting på vägarna. Jo han har försökt förklara men det är sådär intressant att lyssna på ;)
Det jag vet är att han ofta sitter i stora maskiner som han kör och att han har fått ta extra körkort och allt det där!
Stora maskiner är någonting som verkligen imponerar på killar och det finns någon konstig fascination kring det där med lastare, grävmaskiner och över huvud taget stora motordrivna fordon!
Det tråkiga är att alla sådana maskiner i Sverige av någon anledning är sådär fult gula och tråkiga.
Vi såg en riktigt skönhet i USA och jag tycker att Micke ska snacka med sin chef och köpa in maskiner som ser ut så här istället...
Nog hade vägarbeten varit mindre irriterande för bilisterna om man hade lite gladare färger på maskinerna?

I Want Candy!

2012-03-06 @ 07:49:00 / Resor / Direktlänk
Inne på världens största outlet "Sawgrass Mills Mall" i Florida finns en underbar godisaffär som säljer allt som man bara kan tänka sig i godisväg!
Det doftar ljuvligt inne i affären och man blir sugen på att köpa allting som finns där ;)
Där fanns så mycket godis så bilderna därifrån (även omde inte är bra då det inte är tillåtet att fota) förtjänar ett eget inlägg ;)
Så sjukt läckert!

101... nummer 2 - Haitian Culture Tour At Paradise Cove And Beach Break

2012-03-05 @ 18:33:00 / 101... Excursions / Direktlänk

Tillagda bilder och video för att passa in på 101... kategorin ;)

Vi valde att boka en utflykt under vår Karibienkryssning på Allure Of The Seas som skulle vara mycket kultur och sedan sol och bad. Vi hade fått tips om att när vi var på Haiti så skulle vi nöja oss med sol och bad och strunta i massa utflykter och vi kommer faktiskt att vidarebefordra detta tips till er. Visst, turen i sig var trevlig men helt ärligt… det kändes på tok för turistigt och inte alls som genuin kultur. Vi åkte ut med en båt till en liten ”by” som heter Le Village. Där fick vi se hur dom tillverkar kaffe, jordnötssmör, gör fällor för att fånga hummer, bakar bröd mm. Visserligen så var det intressant att se men det var för ”tillgjort”. Vid nästan varje stopp som vi gjorde ville guiden att vi skulle köpa någonting men det vi verkligen ville köpa var inte till salu :(.

Men nu ska vi berätta om hur turen gick till...

Vi åkte som sagt ut med en båt till Paradise Cove och sista biten fick vi vada i land något som var ett kul inslag i turen.

Vi fick en jättegod Rumpunch med äkta Haitisk rum

Sedan gick vi på vår tur i byn och då fick vi först se hur de gör hummerfällor och självklart väskor för oss turister att köpa ;)
Och sedan fick vi se hur de tillverkar äkta jordnötssmör och det var det godaste jordnötssmöret vi någonsin ätit.
Tyvärr var det inte till salu för annars hade vi köpt det :(
Sedan fick vi se hur dom gör kaffe och som tur är så kunde man köpa det så det gjorde vi!

Och vi fick även se lite annat som Haiti står för:


Efter "kulturturen" hade vi lite tid att slappa nere på stranden och dricka öl, perfekt!Överlag så var det en helt ok tur men lite för turistig. De andra som också var med på turen var supernöjda och jag tror att Mini och jag också hade varit lika imponerande ifall inte varit på flera sådana här turer redan och att vi är på jakt efter lite mer av det genuina i ett land!
Och en sammanfattning av utflykten...

101... nummer 4 - Turning Torso, Malmö, Sweden

2012-03-05 @ 07:48:00 / 101... Buildings/Houses / Direktlänk
Turning Torso är Sveriges (och Nordens) högsta byggnad med sina 190,4 meter. Den är designad av Santiago Calatrava och det som gör byggnaden så speciell är att den vrider sig i 90 grader från botten till toppen.
Inte nog med att det är Sveriges högsta byggnad... det är också Europas näst högsta bostadshus.
Är man turist så är man ;)

Eftersom det är lägenheter inne i byggnaden så får man inte gå in där... självklart är regler till för att brytas ;)
Säga vad man vill men det är en fin byggnad och faktiskt ett måste när man befinner sig i Malmö!

Turistdag i Malmö!

2012-03-04 @ 11:33:50 / Dear Diary / Direktlänk
Vilken underbar dag vi hade igår! Vi började åka till Zoogiganten i Lomma och kika på deras enorma djuraffär och minizoo...
Vi såg världens sötaste kanariefågel med supercool lugg hahahaha
Dom har så sjukt mycket fräcka fiskar, till och med hajar. Däremot kostar en haj ca: 14000:- = Helt sjukt dyrt!
Hahahaha en kul sak att ha i sitt akvarie ;)
Sedan körde vi bort till Turning Torso men det kommer att komma som ett eget 101... inlägg Special Buildings!
En lunch på stan i Malmö inne på Waynes Coffe!
Tyvärr så fanns det inte så mycket tid kvar att shoppa och det blev ingen ny väska. Hittade en snygg stor väska men den var brun och jag vill ha en svart!
En klart lyckad dag!

Malmö - Hela dagen!

2012-03-03 @ 08:48:00 / Dear Diary / Direktlänk
Idag bär det av till Malmö... hela dagen. Vi ska åka med Johann och vi ska först till någon jättestor djuraffär som är specialister på saltvattensakvarier. Efter det ska vi in till stan och se ifall vi kanske kan hitta en ny väska till mig. Av någon anledning så är det omöjligt för mig att hitta en väska som uppfyller alla mina krav men vem vet... jag kanske har tur denna dag ;)
Sedan MÅSTE vi bort till Turning Torso. Det är skam att jag aldrig varit där och killarna har lovat mig att jag ska få se det på nära håll!
Sedan kommer vi säkert att strosa, njuta av livet och bara umgås!
En riktigt härlig och väldigt turistisk dag i Malmö stundar och det kommer bli kul. Man behöver inte åka så långt hemifrån för att vara turist eller hur?!
Och Lonely Planets bok över Sverige följer med i väskan för vem vet... det kanske finns massor av guldkorn i Malmö som man inte vet om!
Någon som vill haka på?!
Turistande i Malmö på HÖG NIVÅ = Bra lördag!

Världens Roligaste Reklam!

2012-03-02 @ 09:02:27 / Roligt / Direktlänk
Man behöver inte kunna tyska, man behöver inte kunna så mycket engelska men man MÅSTE skratta och ÄLSKA denna reklamen!
Enligt oss är detta utan snack VÄLDENS BÄSTA REKLAM!

Kött, Kött och mera kött ;)

2012-03-01 @ 18:37:59 / Dear Diary / Direktlänk
Idag har vi ätit fläskfilé och det var riktigt gott. Vi har faktiskt saknat kött lite även om den vegetariska månaden gått mycket mer smärtfritt mot vad vi hade förväntat oss.
Så vilka fördelar och vilka nackdelar har vi märkt av att äta vegetariskt i en månad? Självklart vet vi inte om allting har med den vegetariska kosten i sig att göra utan det blir en generell utvärdering över hur vi mått under denna månad!
+ Vi har varit lite piggare på morgonarna och gått upp tidigare än vanligt även på helgerna!
+ Man blir inte lika "tungt" mätt när man har ätit. När man äter kött så får man en mer tung mättnad mot vegetarisk kost.
+ Samvetet är rent som snö... det sägs ju att "en person som äter kött och som kallar sig djurvän är samma sak som att en kanibal kallar sig för filantrop". Jag har länge sagt att jag önskar att jag hade varit vegetarian med tanke på djuren och djurhållningen men samtidigt så är jag egoist och vill inte missunna mig livets goda!
- Plånboken har minskat i vikt... vegetariska produkter är dyrare än kött!
- Vanan av att äta kött har ibland gjort att man inte vet vad man ska tillaga för mat när det gäller vegetarisk kost.
- Alla andra runt omkring oss har ätit kött och vi har suttit med våra sorgliga (har det känts som då) quorn- produkter ;)
Februari månad har varit väldigt lärorikt... vi kan varmt rekommendera att fler testar att äta vegetariskt. Det behöver ju inte vara så drastiskt som en hel månad men att äta vegetariskt regelbundet är bevisligen bra för kroppen!
Men kött är ack så gott ;)
Vidare så har vi kommit fram till att vi inte enbart kan visa inlägg från den senaste resan för det blir så intensivt med det och min syster har påpekat att allting på bloggen handlar om det! Vi kommer att varva reseinläggen från olika resor och inte enbart hålla oss till den senaste (även om den fortfarande kommer att vara den dominerande)!

Filmen från Central Park!

2012-03-01 @ 08:53:00 / Resor / Direktlänk
Vi har lagt upp ett inlägg på Central Park som fanns på Allure Of The Seas och nu har jag hittat en liten filmsnutt som bara är 30 sekunder men som visar hur det ser ut i Central Park på kvällen.
Det man ska tänka på är att vi befinner oss ombord på en kryssning och inte i en riktig park!!!
Är det bara vi som är sjukt imponerade???

© Annika & Mini / Bloggdesign: Therese 'Tescho' Tjernström

Blogvertiser