Foton från Blue Planet Showen!

2012-04-30 @ 08:01:00 / Resor / Direktlänk
Inlägget med det "mänskliga trädet" (se här) var från en show som hette Blue Planet. Den var riktigt välgjord och bra men inte riktigt så vass så den hamnar på 101... listan.
Däremot var den tillräckligt bra för att få ett eget inlägg med bilder från showen. Budskapet var glasklart... ta hand om vår planet!
Den var bra den showen men inte något av det bästa vi sett!

Together In Europe!

2012-04-29 @ 12:23:19 / Resor / Direktlänk
Vid kärlekslås i Budapest:

I Monte Carlo:

Uppe i lutande tornet i Pisa:

Vid Vatikanen:

I Pompeii:

På Capri:

Palma, Mallorca:

Notre Dame:

I Brugge, Belgien:

Det mänskliga trädet!

2012-04-28 @ 09:07:00 / Resor / Direktlänk
Så himla läcker "människoträd" som de hade på en show som vi var på. Med tanke på att belysningen var dämpad så tog det ett tag innan vi såg att det var människor som var grenarna till trädet.
Scenkläderna var tokbra gjorda för människorna var verkligen ett med trädet!

Vi ska testa Groupon!

2012-04-27 @ 07:26:00 / Sponsrade Inlägg / Direktlänk
Vi har fått möjligheten att testa och utvärdera Groupon och dess tjänster.
Groupon är en webbplats som dagligen erbjuder deals och rabatter med upp till 90%. Man kan hitta deals i sin stad (eller en stad nära där man bor).
Vi har inte valt vilken/vilka deals vi ska välja ännu eftersom det finns så himla många som vi är sugna på!
Det vi har kommit fram till är att vi troligtvis kommer att välja någonting av en upplevelse, ett restaurangbesök eller något sådant... Bring bling till vardagen liksom ;)
Exempel på vad som finns:
Hahahaha ok då... risken är inte stor att vi köper gymkort men en minikryssning kanske?
Vi kommer att blogga om vad vi valt att testa och sedan kommer vi att skriva om hur tjänsten fungerar.
Det vi märkte är att sidan är lite beroendeframkallande... man fastnar lätt där när man klickar runt och kikar på allt det finns att välja mellan!
Det bästa är att det är GRATIS att registrera sig och som vi alla vet... gratis är gott! ;) Har man möljighet att spara pengar och få rabatter så är det ju perfekt!
Vi hade bägge hört talas om Groupon innan men när vi fick erbjudande om att testa och utvärdera tjänsten så var vi inte sena med att tacka ja!
Allt om hur smidigt det går att köpa dealsen och allt det där kommer vi att redovisa i ett inlägg efter det att vi testat!
Ni som blev lite nyfikna... klicka in er på Groupon genom att klicka HÄR

Säkerhet - Säkerhet - Säkerhet!

2012-04-26 @ 08:03:00 / Resor / Direktlänk
Vi har tidigare skrivit ett inlägg om säkerhet och vad man kan tänka på när man reser för att resa på ett tryggt och säkert sätt (läs inlägget här)
Meningen med detta inlägget är att påpeka hur viktigt det är att själv vara observant på säkerheten i de olika attraktionerna och utflykterna som man vill göra.
För vår del är det dykningen som kräver extra säkerhetskontroller. Tyvärr så är många av turistaktörerna runt om i världen enbart ute efter turisternas pengar och någon större "effort" läggs inte på säkerheten.
Ett exempel är alla bolag i Cozumel, Mexiko som erbjuder dykning. De ser inte dig som en levande människa som skall dyka utan de ser dig som ett nummer... en siffra som genererar dollar. Det är beklagligt men väldigt vanligt. Att en Divemaster tar 12 personer med sig på ett dyk är väldigt överdrivet. Det är omöjligt för Divemastern att hålla koll på 12 dykare samtidigt! Dessutom har alla dykare olika erfarenhet och olika antal dyk och dessa blandas i en grupp och vips så dyker man.
Mini och jag har avstått att dyka på Jamaica även om vi var väldigt sugna på att dyka där. Anledningen var till att företaget kändes oerhört oseriöst och de frågade inte ens om vi fick lov att dyka (dvs. hade cert).
Vi har också avstått från dyk där vi sett att de fyller på syret ute på en parkering... risken är då stor att man har avgaser från bilar som man andas in och inte enbart syre. Detta är precis lika farligt som det låter som!!!
Man skall alltid se till att få se eventuell utrustning som behövs för att kolla så att den fungerar som den ska. Vi har dykt med utrustning som inte hållit måtten... bland annat när våra syreslangar läckte = luften tar slut mycket fortare!
Nu råkade detta inlägg enbart fokusera på dykning och säkerhet kring denna men meningen med inlägget är att förstärka säkerheten. Att man inte enbart litar på försäljarna och agenterna utan man kollar upp sakerna själv och sedan låter man magkänslan att avgöra om det är säkert eller inte.
I slutändan är det meningen att allt man gör och upplever ska vara en kul och minnesvärd upplevelse och man vill minnas det med glädje och inte med fasa!

USA är snällare vid inresa idag!

2012-04-25 @ 08:09:00 / Resor / Direktlänk
Vi har hört av flera personer att de gärna vill till USA men att de inte "vågar" på grund av de oerhört stränga kontrollerna som man måste passera för att komma in i landet.
Vi har varit i USA flera gånger under årens lopp och i början när vi åkte dit så var det faktiskt riktigt skrämmande när det var dags att gå igenom passkontrollen.
En undersökning visade att 70% av de intresande var mer rädda för passkontrollen än vad de var för terrorister (Weaver et al, 2010).
Den undersökningen visar alltså att det var ett riktigt stort stressmoment när man stod där framme och väntade på att få sitt pass stämplat!
Jag kommer ihåg att vi vid ett tillfälle blev "intervjuade" i 20 minuter (kändes som 2 dagar) och att frågorna som kastades på oss gjorde oss nervösa och osäkra.
Den känslan är hemsk... när man till slut börjar ifrågasätta sig själv om man är terrorist eller inte och vad man faktiskt har för avsikt att göra i USA... hmmm ska vi verkligen bara på semester?
Under vår intervju så kom bland annat frågorna:
* Vad ska ni göra här så länge?
* Vad arbetar din pappa med? (what... han var ju inte med)
* Hur många veckors semester har man i Sverige?
Helt galna frågor som gjorde att man kom av sig och började stamma ;)
Utöver detta så blev man fotograferad och fick lämna fingeravtryck!
MEN DOM TIDERNA ÄR FÖRBI!
Idag skaffar man ett inresetillstånd till USA innan avresan och tar med sig detta papper och visar upp i passkontrollen. Man får fortfarande lämna sina fingeravtryck och bli fotograferad men det går snabbt, smidigt och man slipper oftast konstiga frågor som gör en nervös!
Så med detta inlägg vill vi garantera alla som funderat på att åka dit men som backat efter att ha hört skräckhistorier om "farliga" passkontroller att det är fritt fram att åka dit.
På flyget får man fylla i ett papper som man lämnar i passkontrollen men det är inte svårt att fylla i och ifall man behöver det så får man hjälp med att fylla i det av flygvärdinnorna!
Avslutar inlägget med ett foto från Sydafriks flygplats... hmmm andra regler verkar gälla där ;)

Morris nya vän!

2012-04-24 @ 08:01:00 / Resor / Direktlänk
Döm vår förvåning när vi satt på flyget på väg till Mexico och killen bredvid oss plötsligt tog ut Plutten (om jag inte missminner mig) och satte honom på sitt bord.

Plutten är en vovve som var killens resekamrat och han hade varit med och bestigit Kilimajaro. Morris var mäkta imponerad och det var faktiskt vi också. Vi har bestämt att vi ska bestiga Kilimanjaro när jag fyller 35... dvs. om 3 år ;)
Morris och Plutten spenderade lite tid tillsammans och deras flygresa var betydligt mycket roligare än vår ;)
Det var så himla roligt att träffa en kompis till Morris för lets face it... han har inte så många vänner!
Jag hoppas att det kommer mer och mer att ha med sig sina "bebisar" så Morris får träffa fler vänner när vi är ute och reser!

101... nummer 12 - Mo5aic

2012-04-23 @ 08:00:00 / 101... Conserts/Shows / Direktlänk
Mo5aic är en femmannagrupp som sjunger och uppträder helt utan instrument. Det är mycket beatbox och olika stämmor som blandas för att det ska låta så bra som det gör.
Mini och jag var och såg ett av deras uppträde och det var verkligen imponerande... dessa killar är sjukt duktiga!!!
Källa
Man fick varken fota eller filma så vi var sparsamma med detta ;)
Efter konserten så sålde de skivor som de signerade och det sjuka var att man fick bara fota dom om man köpte skiva, något som luktar storhetsvansinne. Mini och jag fotade men vi köpte ingen skiva... muahahahahha!
Rob & Jake:
Heath:
Josh:
Dessa killar var sjukt duktiga och det var svårt att förstå att det verkligen inte fanns några instrument inblandade. Vi hittade ett klipp på Youtube så ni själva kan höra och avgöra vad ni tycker:
Det var helt klart en upplevelse att se dom även om Mini inte var riktigt lika imponerad som jag ;)
Och ett tecken på att det var en lyckad show med mycket förfriskningar mötte oss när vi var på väg tillbaka till vårt rum... hahahaha:

Hmmm... blir alltid mer än man tänkt sig ;)

2012-04-22 @ 00:05:00 / Dear Diary / Direktlänk
Vi hade en supertrevlig dag igår! Vi åt gott och drack gott och bara mös oss hela vägen till Tyskland och tillbaka.
Tyvärr så var det tokdimmigt större delen av dagen så det blev inga bra foton men det är säkert inte sista gången vi åkte över Öresundsbron så vi får väl fota nästa gång!
Som alltid handlade vi mycket mer än vi planerat men vad tusan... det är ju så mycket billigare där!
Va roligt att läsa kommentarerna gällande vårt spritförråd. Vi har alltid haft ett välfyllt förråd och inte blev det mindre efter dagens inköp :)
Så fort vi fått upp allt (och har tid över) så ska jag fota rummet och visa hur vårt "så kallade" spritrum ser ut!
Dagen i bilder:
Men efter 3 länder på en dag så var vi ganska slut när vi kom hem!
Denna söndag kommer att bestå av pluggande och ta hand om Mini som är sjuk (läs förkyld) och är ynkig som tusan.
Vad är det med killar och förkylningar?!

Roadtrip to Germany! Wooop woooop!

2012-04-20 @ 23:55:37 / Resor / Direktlänk
När ni läser detta så befinner vi oss för tillfället i Tyskland och införskaffar alkoholhaltiga drycker. Eller om sanningen ska fram så införskaffar vi inte så mycket till oss för vi har ett ganska så välfyllt förråd. Vi följde med Minis pappa eftersom han skulle dit och frågade om vi ville följa med. Klart man vill följa med till utlandet eller hur?! ;)
Så vi pajsar (eller pajasar) runt inne på Bordershop och kollar in all sprit som finns! Jag skulle kunna tro att det slinker med ett par plaskor hem till oss också även om vi sagt att vi inte ska handla någonting ;)
Jag har däremot lyckats (hoppas jag) med att göra roadtrippen mer njutningsfull för jag har fixat frallor med ost, räkost, kantarellost, skinka, kokt medvurst, ishavssallad, leverpastej, ägg, saltskinka och kaffe i MÄNGDER!
Toscatårta att mumsa på också och annat smått och gott så att bilresan ska bli rolig och smakrik.
Vi ska dessutom åka via bron över till Köpenhamn och helt ärligt... never done that! Vi har tagit tåget till Köpenhamn massor med gånger men vad jag vet så har vi aldrig kört bil över!
Vi är bara borta över dagen men för tusan vi kommer att vara i 3 länder på en dag... Sverige, Danmark och Tyskland... inte illa det!
Det är vad vi kallar roadtrip på hög nivå! Muffins (kameran) är laddad och Morris har redan hoppat ner i väskan så han inte blir kvarglömd!
Wooop wooooop here we come!

En heldag på havet!

2012-04-20 @ 08:09:00 / Resor / Direktlänk
Vem har sagt att man måste ha det tråkigt bara för att man befinner sig på en båt?
Det finns ju massor med saker att roa sig med ;) 

Vi gör morgongymnastik!

2012-04-19 @ 08:06:00 / Resor / Direktlänk
Det ni inte vet är att vi är väldigt hurtiga här hemma. Vi brukar börja morgonen med att värma upp och sedan gör vi lite enkla övningar. Ibland kommer kompisar över och då tränar vi ihop. Vi klär oss passande för att ge ett seriösare intryck. Imorse bad vi grannen fota oss när vi körde ett pass...
Jodå vi har pool hemma ;)
Hahahaha skämt åsido... bilderna är från en show som vi bloggat om tidigare HÄR
Helt ofattbart vad vissa människor kan göra!

Säkerhetskontroller land VS land!

2012-04-18 @ 07:37:00 / Resor / Direktlänk
De flesta länder är väldigt noga med att påpeka att vissa saker är olagliga och att man inte får ta de med sig in- eller ut ur landet. Detta gäller alltid vapen, explosiva medel och droger. Hur noga de tittar efter droger är dock en annan femma för det är sällan som vi sett hundar på flygplatser eller hamnar... UNDANTAG Jamaica!
Hahahaha när man åker från Jamaica så går man igenom flera kontroller och flera gånger scannas väska och bagage. Nu är vi inte narkotikasmugglare så oss gör det ingenting men det är kul att se vilket enormt pådrag de har när man ska åka från Jamaica.
Bilden är tagen när vi var på kryssning och hade stannat på Jamaica. Vi skulle tillbaka till kryssningen på kvällen och då var det extra kontroller där också ;)
Men visst... Jamaica kryllar av droger och många åker dit bara för att "röka på".
Affären på nedre bilden kommer att få ett eget inlägg med det var sjukt udda att se!
Hahahaha mycket får man se när man är ute och reser!

101... nummer 2 - Klättrat upp för Dunn´s River Falls, Jamaica!

2012-04-17 @ 08:00:00 / 101... Wonders Of The World / Direktlänk
Dunn´s River falls är världens enda vattenfall som man kan klättra upp för (som turist). Det ses som ett riktigt naturfenomen, ett under på grund av flera anledningar.
***************************************************************************************************
Så här står det på Wikipedia:

Dunn’s River Falls are described by geologists as "a living phenomenon" because they are continuously rebuilt from deposits of calcium carbonate and sodium from the river water.

Dunn's River Falls is one of the very few waterfalls in the world that actually empties directly into the sea.

It was the site of a location shoot for the 1988 Tom Cruise film Coctail

The falls were also used for location footage in the first James Bond film Dr. No in 1962, where Bond is in the river.

***************************************************************************************************

Självklart var vi där och gick upp för vattenfallet ;). Det tog ca 1,5 timmar att ta sig upp och även om det över lag inte är så brant så var det riktigt halt och strömt på sina ställen, någonting som gjorde det stundtals väldigt jobbigt.

Som ni ser så är det stundtals riktigt piskande vattenfall... märk att jag också är med på bilden men jag är mitt i vattenfallet!

Det var riktigt roligt och någonting som vi absolut rekommenderar alla som kommer till Jamaica att göra!

Hahahaha vad finns det att säga om filmen??? Jaman, och eyrie ;)

 

Webbdesign!

2012-04-16 @ 14:59:53 / Sponsrade Inlägg / Direktlänk
Ibland så önskar jag att jag hade varit en stjärna på webbdesign... att jag hade kunnat allt det där med att knacka koder och kunna HTML (någonting som är rena grekiskan för mig).
Det finns en sida som är till för de som vill lära sig hur det går till att bygga en egen hemsida eller skapa en egen blogg.
När jag gick in på sidan och kikade så fick jag lära mig någonting nytt. Tydligen så finns det nytt kodningssystem som heter XHTML och som är en nyare version! Helt ärligt... det hade jag ingen aning om.
Jag tillhör den skara som hemskt gärna vill ha en fin hemsida och har ganska så stora krav på den men jag är inte villig att lägga tiden som det tar att lära sig hur det fungerar.
Efter att ha klickat runt lite på sidan så har jag bokmärkt den och tror att jag kommer att kunna lära mig en del saker av den. webbdesigna har verktyg och med hjälp av praktiska exempel får man ganska så bra förståelse för hur en webbsida byggs upp och kan sedan öva vidare på att bygga hemsidor på egen hand.
Helt ärligt... jag kommer troligtvis aldrig att göra hemsidor själv (man ska aldrig säga aldrig) men nog vill jag lära mig mer! Jag är alltid så himla nervös när det är dags att gå in och pilla i kodmallarna och jag fick hjälp av Johann sist jag uppdaterade bliderna i vår header. Jag gjorde det själv men han var tvungen att sitta med hela tiden.
Med hjälp av Webbdesigna så kan jag eventuellt lära mig mer och bli mer självsäker när det gäller design och "knacka koder".
Där finns många bra tips och trix att spana in!!!!
Bilden är en av de "nya" som vi la in i headern häromdagen ;)

TUSEN TACK ALLIHOPA!

2012-04-16 @ 08:11:00 / Tävlingar / Direktlänk
Tusen och åter tusen tack alla ni som gav oss poäng så att vi nådde toppen (med god marginal dessutom)!
Så här såg det ut igår när tävlingen var avslutad...
Så vad vann vi???
1:a pris:
En veckas boende i 3-rumslägenhet, med havsutsikt, i Flamingo Country Club, Bodrum, Turkiet. (4+2 bäddar)
Det kommer inte att vara helt fel att glassa där i en vecka ;)
Vill också passa på att tacka Hyriturkiet för denna tävling!!!!
Men vi vill också tacka ALLA er som tog er tid och antingen klickade på länken eller anmälde er till tävlingen så att vi skulle kunna nå toppen!!!!!
TUSEN TACK TILL VÄRLDENS BÄSTA BLOGGLÄSARE!!!!!!!!!!!!!
Ps: Flera av er har också vunnit då de delade ut inte mindre än 24 priser!

Hjälp oss att vinna... PLEASE!!!!

2012-04-15 @ 01:09:35 / Tävlingar / Direktlänk
I kväll klockan 20.00 avslutas en tävling där vinsten är en veckas boende på semesterresortet Flamingo Country Club i Bodrum, Turkiet!
Vi ligger på 2:a plats och vill gärna nå toppen ;)
Ifall ni anmäler er till tävlingen så får vi 300 poäng för det så vi verkligen ber och bönar er att ni ska anmäla er till tävlingen och hjälpa oss att kamma hem vinsten.
Att anmäla sig till tävlingen tar max 20 sekunder! Anmälan gör ni längst ner på sidan ni kommer till när ni klickar på länken ;)
Och kanske någon av er blir sugen på att ta hem vinsten för egen del... självklart tar vi inte illa upp för det!
Snälla snälla... hjälp oss att vinna (eller försök vinna ni) genom att anmäla er till tävlingen genom att klicka HÄR!
PS: Anmäl er innan ni börjar klicka runt på sidan så är ni snälla!

Om ni inte har 20 sekunder över så får ni gärna klicka på denna länken HÄR så får vi 10 poäng ;)
Säg gärna till ni som hjälpt oss så vi vet vilka vi ska tacka!!!!!!!!!!!!!

101... nummer 14 - Elektriska Maneter?!

2012-04-14 @ 11:18:52 / 101... H2O / Direktlänk
Vi har sett en hel del tokerier som bor under vattnet men det var första gången som vi såg så kallade strömförande maneter.
Det var omöjligt att fånga det på bild för rutan var så repig och belysningen var dålig men efter ett par tappra försök så fick vi med fenomenet på film istället!
Vi hittade ingen som helst information om vad de hette (konstigt nog) men de var riktigt fräcka!
Det är helt sjukt va naturen är imponerande och påhittig. Fiskarna kanske använder maneterna på sina party?!

Mycket på G - Svammel om nuet!

2012-04-13 @ 08:02:00 / Dear Diary / Direktlänk
Det är så himla skönt (och lite jobbigt) när man har mycket trådar ute, mycket på G och inte riktigt tid att sätta sig ner och ta tag i saker och ting!
Det gäller att prioritera och att prioritera rätt, någonting som inte är så lätt alltid. Vi har flera saker som rör bloggen på G... ingenting klart ännu för vi har sjuk beslutsångest så ingenting att nämna ännu ;)
Det är mycket med betoning på mycket i skolan just nu och dessutom så jobbar man. Bloggen får sin dagliga uppdatering men det som känns tråkigt är att jag är nästan konstant bloggsugen och inspirationen är på topp för att blogga men när jag gjort allt som måste göras på dagen och efter jobbet så räcker tiden inte riktigt till. Turligt nog så är detta bara en period för jag älskade vanan av att att uppdatera bloggen 2 - 3 gånger dagligen och inte så som nu med ett inlägg om dagen men som sagt... prioritering!
Däremot så finns det mycket i denna stressade period som vi ändå är glada för... som att vi ska åka och titta på Cirque Du Soleil snart! Vi är supertaggade och ser fram emot det som tusan!!!!
Vi ska se Alegria... UNDERBART!
Cirkus när det är som bäst... utan djur som är inblandade!

Varför är det alltid så dyrt att äta på flygplatser?

2012-04-12 @ 07:51:00 / Resor / Direktlänk
Hur kan det komma sig att till exempel en kaffe på Starbucks i Mexico kostar 33 pesos och samma kaffe på flygplatsen kostar 43 pesos? Det är ju samma kaffe, samma tillverkare och samma sak!!!
Självklart är det många som handlar när de är på flygplatsen och väntar på sitt plan. Kanske det är lång väntan och man hinner bli hungrig.
Dom kan verkligen ta betalt för maten på flygplatserna... det är en sak som är säkert!
Vi förstår fenomenet att alla vill tjäna så mycket de kan och att de säkert tar överpriser för att de kan. Det orättvisa kommer in när man inte får ha egen mat med sig. När man åker till vissa länder så får man ha mat med sig, det är ingen som kollar det (förutom vätska) men vissa bolag är toknoga med att man inte får ha mat med sig in på flygplatsen = man måste köpa mat när man blir hungrig... till riktiga överpriser!
200:- för 2 baguetter och 2 kaffe är dyrt om ni frågar oss!
Men som sagt man har 2 val... gå hungrig eller köp tokdyr mat!

Minis Egna Musli!

2012-04-11 @ 08:43:00 / Dear Diary / Direktlänk
För ett tag sedan så vann vi en tävling hos världens bästa P0lly där vinsten var en helt egen Musli som vi själva fick blanda ihop!
Mini fick äran (för det är oftast han som äter Musli hemma hos oss) att skapa den perfekta blandningen och sedan dök den upp i brevlådan = hur smidigt som helst!
Det är en tokrolig idé med "personifierad" Musli som levereras i en superfin plåtburk!
Tyvärr så finns inte företaget kvar så ni kan inte beställa från företaget längre... lite synd för det hade klart varit en fin present att ge till någon!
Men helt ärligt... det var inte billigt att handla där ;)

101... nummer 11 - Comedy Live, Ralph Harris & Hal Spear!

2012-04-10 @ 08:00:00 / 101... Conserts/Shows / Direktlänk
Ralph Harris är ståuppare som har en meritlista som heter duga. Han har bland annat medverkat i filmer som Dreamgirls och Evan, Almighty. Han har också synts i Seinfeld och bäst av allt... han är rolig!
Hal Spear är också en superrolig komiker som också synts flitigt i TV.
Vi hade ett videoklipp på delar av hans nummer men han mailade och bad oss att ta bort det... ni som vill se det får komma hit och titta på det hos oss ;)

Ralph Harris var lika rolig han... vi skrattade hysteriskt!
Vi har videoklipp på Ralph Harris också men samma sak där... ni får helt enkelt komma hit och se det!
Det var helt klart världsklass på denna showen!
Så här roligt var det...

Bruise Like A Peach - En lårkakas livstid!

2012-04-09 @ 08:00:00 / Resor / Direktlänk
Efter mitt äventyr på Jet pack flygningen i Key West så berättade jag om att jag föll 6 meter och slog rätt i vattenytan. Det gjorde ont... Lärdom: Vatten är hårt!
Blåmärket hade en egen evolution och när vi tänkte på det så tog vi kort för att visa utvecklingen ;)
Sådär roligt att ha shorts med sådan lårkaka!
Olycksdagen (drama på hög nivå) 111217:

Dagen efter olycksdagen 111218:

Dagen efter dagen efter Olycksdagen 121219:

120220:

121221:

Hahahahaha drama på hög nivå!
Men helt ärligt... satan va ont det gjorde!

Babben Larsson - Jag Vägrar Dö Nyfiken

2012-04-08 @ 08:00:00 / Ljudböcker / Direktlänk
Denna ljudbok rekommenderar jag er faktiskt att lyssna på!

I den här boken berättar Babben om varför hon aldrig går och lägger sig, om sin ständiga kamp att skilja den hon är från det hon gör, om hur hon står ut i väntan på att bli perfekt. Hon funderar över fenomen som klassresor och föräldraskap samt förklarar varför Elton John är bättre än Madonna.

Babben Larsson är ståuppare, programledare med egen tv-showen "Babben & Co", deltagare i tv-programmet "Parlamentet", utsedd till Årets kvinnliga komiker 2008, mottagare av Povel Ramels Karamelodiktstipendium 2008, jazzsångerska, skådelspelare med mera (textkälla).


Jag blev förvånad över hur oerhört berest denna människa är och vad mycket hon varit med om under sitt liv!
Väldigt lättlyssnad och rolig bok!
Och jag hade faktiskt ingen aning om att hon skrivit en bok förens jag sprang på denna!

Bring Bling Till Slipsen!

2012-04-07 @ 08:00:00 / Swarovski / Direktlänk
En superläcker slips som vi sprang på i Miami...
Nu var vi inte så förtjusta i själva outfiten i sig utan fastnade just för slipsen. Eftersom den är TOKDYR så kom jag på att jag kan ju göra en sådan själv med Swarovskikristaller bara jag har en närbild och det fick jag...
Så en vacker dag när man har lite tid över så ska jag faktiskt blinga en slips till Mini!

1 År Av Hjärtan - Dag 1

2012-04-06 @ 08:00:00 / Dear Diary / Direktlänk
Lajna har länge haft dagens hjärta på sin blogg och där hjärtan visas. Efter att ha gått igenom lite av våra foton så upptäckte vi att vi har massor och åter massor med foton på hjärtan.
Först dök en idé upp om att ha en 101... kategori med hjärtan men sedan kom vi på en ännu bättre idé, varför inte köra ett helt år av hjärtan? 365 dagar!!!!
Däremot så kommer inte dessa inlägg att publiceras dagligen för då hade bloggen övergått från en reseblogg till en hjärteblogg och det är inte riktigt meningen ;)
Hjärtat på bilden är taget på stranden i Åhus så det är inget tropiskt med detta men visar att vi har kärleksfull strand här!

Lets Go To Spain!

2012-04-05 @ 08:00:00 / Resor / Direktlänk

101... nummer 2 - Jamaica: Mystic Mountain!

2012-04-04 @ 08:00:00 / 101... Themeparks/Parks / Direktlänk
Mystic Mountain erbjuder turisterna flera olika attraktioner på en och samma plats. Det är ett ställe som är perfekt att spendera en hel dag på och man kommer inte att ha tråkigt under sitt besök dit!
Följande attraktioner erbjuds på Mystic Mountain:
* Sky Explorer ride - En skidlift som tar dig till toppen av berget.
* Bobsled - Åk äkta bobsled genom tropisk skog!
* Canopy Zipline - Förflytta dig bland trädkronorna med hjälp av selar och linor.
* Waterslide - Åk vattenrutschkana och bada i en pool med underbar utsikt över Ochios Rios.
Njut av fin miljö när ni ändå är där... det ingår i priset! Och utsiken är suverän!
Och som på alla turistplatser finns det gott om shopping av souvenirer eller varför inte ta en öl?
Läs mer om Mystic Mountain och attraktionerna HÄR

Internet är inte en fluga - det är 2012 - Skärpning Hotell!

2012-04-03 @ 08:00:00 / Resor / Direktlänk
En sak som har stört oss mycket är hur hotellen världen över tar betalt för Internet och WIFI. Om man betalar flera hundra för att sova en natt på ett hotell så ska man ju inte behöva betala en hundralapp till bara för att kunna läsa sina mail (eller blogga).
Mig veteligen så har alla hotellen ändå samma månadskostnad oavsett hur mycket Internet används. Visst... om man inte har egen dator med sig och behöver låna hotellets dator, då känns det ok att betala en "symbolisk" summa för att använda Internet men inte om man har sin egna dator.
I de fall då Internet kostar, brukar Mini och jag ge oss ut på stan med datorn i väskan. Det finns alltid något fik som erbjuder Internet "gratis" när man fikar där! Detta gäller bland annat Starbucks ;)
************************************************************************************************
Det störigaste är dock där det står på hotellets hemsida att de erbjuder gratis WIFI och när man väl kommer dit så säger de att man har 15 minuter gratis dagligen och annars får man betala en smärre förmögenhet!
Detta hände oss i Sydafrika i Johannesburg. Vi kom till ett Protea Hotell och jag frågade om koden till WIFI. Tjejen i receptionen gav oss information om att vi fick använda nätet 15 minuter dagligen. Glöm det sa jag! Jag hänvisade till hemsidan där det stod att vi skulle ha gratis WIFI och efter mycket om och men fick jag prata med chefen!
Hennes idé var att vi skulle använda Internet så mycket vi ville och sedan skulle vi få en slutfaktura som var rabatterad... Glöm det sa jag igen!
För att inte skriva i all evighet så slutade det med att vi fick gratis WIFI... Obegränsat!
Hahahaha här sitter Mini och "jobbar" för glatta livet på vårt gratis WIFI! En påse ostbågar också... något från "hemma" ;)
Med detta inlägg vill vi säga Fy skäms hotellen som tar betalt för Internet... det är 2012, inse att Internet är här för att stanna och inte en tillfällig fluga!

Klimatisera Mera!

2012-04-02 @ 08:00:00 / Resor / Direktlänk
Nu för tiden när man bokar flyg så har de flesta bolag en frivillig tilläggskostnad för klimatbidrag. Det är inga många kronor det rör sig om men bolagen har förlagt denna kostnad så att man själv får välja om man vill bidra till bättre klimat eller inte.
Missförstå mig inte... jag är absolut för att man ska få välja det mesta själv men just när det gäller klimatbidrag så anser jag att det är en kostnad som ska bakas in i priset så att ALLA betalar!
Flygbolagen kan marknadsföra sig som miljömedvetna och det uppskattas nog av alla.
Det ultimata är att flygbolagen skulle stå för kostnaden själva men det är säkert inte aktuellt men va tusan... hög priset med 5:- och ta den femman till klimatkompensationen!
På flyget över Maldiverna... paradiset!

Allure Of The Seas - Explosion av Bilder - nummer 4!

2012-04-01 @ 08:07:00 / Resor / Direktlänk
Varför inte fortsätta att visa foton från det underebara kryssningsfartyget Allure Of The Seas när man har så många på lager som man inte visat ännu?!

© Annika & Mini / Bloggdesign: Therese 'Tescho' Tjernström

Blogvertiser