GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!

2011-12-31 @ 02:10:04 / Resor / Direktlänk
Vi måste ju önska er alla ett riktigt gott nytt år vart ni än befinner er!
Vi lämnar Jamaica idag och sticker ut på nya äventyr... denna gång med kryssningsfartyget Constellation
Ska bli så himla spännande att kryssa med ett annat fartyg i karibien!
Men som sagt... GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR VI FRÅN KARIBIEN!
På bilden ser ni Allure Of The Seas jämfört med ett annat kryssningsfartyg... ganska stor skillnad ;)

101... nummer 3 - Labadee - (Haiti)!

2011-12-30 @ 13:45:00 / 101... Cities / Direktlänk

Helt klart en stad som platsar på 101... listan över städer. Även om Labadee är oerhört turistiskt så känns det ändå som att det var väl värt ett besök dit!

När vi var på Haiti så var vi först på en ”Haitian Culture Tour and Beach Break” utflykt och sedan var meningen att vi skulle göra en zipline över vattnet. Det är nämligen så att Haiti har världens längsta zipline över vatten. Inte världens längsta för den finns i Sydafrika utan världens längsta över vatten. Tyvärr så blåste det för mycket så den ställdes in men vi strosade runt på Labadee och njöt av livet.

Det var fint och mysigt men om sanningen ska fram så kändes det inte som att vi kan pricka av Haiti från vår lista eftersom Labadee enbart är för turister så det känns inte som att vi har sett landet.

Vi kommer att besöka Haiti igen det är en sak som är säker ;)

Så himla fint där!

Resetips: Kolla antal väskor och inte bara vikt!

2011-12-29 @ 16:00:00 / Resor / Direktlänk
Vi är vana vid att man får ta 2 väskor per person och att dessa tillsammans får väga mellan 23 - 30 kg beroende på vart man ska och att handbagaget får väga mellan 5 - 12 kg, också beroende på vart man ska!
Döm vår förvåning när vi fick information om att när man flyger med KLM till USA så får man bara ta en väska per person på en maxvikt av 23 kg.
Vi hade med oss 3 väskor, en med alla våra saker och 2 stycken som skulle åka tomma + vår nya rosa carry- on väska. För att få ta med sig en extraväska så kostar det ca 600:- danska kronor. Sedan har man ju ingen aning om vad det kostar att få med den hem igen när den är packad  med saker?!
Tyvärr så fick vår rosa väska som vi köpte på Sri Lanka stanna i Köpenhamn... Kändes inte lönt att betala för att ha med sig den. Den är den minsta vi hade och det enda som är synd är att den var helt ny, bara varit med på en resa :(
Det blev några avskedsbilder på väskan och en hejdåkram innan vi lämnade den!
Men nu skulle inte detta inlägg handla om just vår väska som vi fick lämna på flygplatsen i Köpenhamn utan det som vi vill tipsa om är att ni ALLTID kollar upp även antalet väskor man får ha med sig och inte bara vikten så slipper ni eventuella överraskningar!
Ett tips bara :)

Lite FAQ för er som undrar!

2011-12-28 @ 18:15:12 / Resor / Direktlänk
Det kommer ganska så ofta frågor till våra olika inlägg och vi har sammanställt en liten FAQ för att klargöra vissa saker;
Är ni inte på Jamaica nu för ni skriver inget om det?
Jodå vi är på Jamaica men vi har fortfarande så mycket att berätta om allt vi gjort hitills så det är därför vi inte skrivit så mycket om Jamaica ännu.
Varför lägger ni inte ut några videobloggar?
Vi har filmat MASSOR men tyvärr så är Internet ganska så ostabilt så man loggas av och på lite titt som tätt. Att ladda upp hela videoklipp här på Jamaica är nästintill omöjligt. Videoklippen får troligtvis vänta tills vi kommer hem!
Är inga av de saker ni bloggat om värda att hamna på 101 listan?
Jo de flesta saker platsar där. Bara att vara ombord på VÄRLDENS STÖRSTA KRYSSNINGSFARTYG Allure Of The Seas är en 101... upplevelse i sig! När vi kommer tillbaka till Sverige så kommer vissa av inläggen att antingen byta namn och hoppa in under 101... kategorin och vissa kommer att göras med videoinlägg och andra bilder och hamna under 101... listan. Av någon anledning tar det längre tid att skriva 101... inlägg så det är därför vi inte gör det härifrån!
Ett kommande 101... inlägg ;)
Var Allure Of The Seas säkert att kryssa med, var säkerheten hög?
Vi tänkte faktiskt aldrig på det när vi var där men visst är säkerheten hög... kanske därför som man inte tänkte på säkerheten ;). Man använder sitt Seapass kort som legitimation både när man går av och på båten i de olika hamnarna så inga obehöriga hamnar ombord! Väskor och allting scannas så man inte tar med sig någonting olagligt ombord... som t.ex. droger från Jamaica ;)
Badade ni inte i poolen när ni var på kryssningen, finns inga bilder på det?
Jodå vi badade inte bara i poolen utan i poolerna för där fanns nog närmre 20 pooler allt som allt. Som vi skrev innan så har vi inte hunnit få med allting ännu men visst badade vi!
Jag saknar era resetips om vad man ska tänka på när man reser. Länge sedan ni hade ett inlägg om det!
Vi har faktiskt ett inlägg förberett redan som handlar om bagage och antal väskor som kommer att komma upp i dagarna ;). Det finns så mycket annat att blogga om just nu så tips kommer igen när vi är tillbaka i vardagen.
Är inte Morris med på resan?
Klart att Morris är med! Han syns lite överallt tycker vi. Han fick bara stanna i hytten när vi var och besteg ett vattenfall eftersom han inte gillar vatten men annars är han med även om vi inte specifikt skriver om honom!
Kändes det inte trångt på kryssningen, jag menar med så himla mycket folk där?
Helt ärligt så var detta det som vi var mest oroliga för... att det skulle vara på tok för mycket folk och trängsel över allt men nix, inga problem. De har hittat ett magiskt system så alla människorna befinner sig aldrig på samma ställe. Köerna är heller inte farliga utan det går snabbt och smidigt att göra och röra sig ombord på Allure!
Det kändes aldrig jobbigt med alla människor.
Det ser väl inte övertrångt ut... och ja på Allure Of The Seas så finns även minigolfbana ;)

Mexico - Cozumel - Dykning!

2011-12-27 @ 00:39:01 / Resor / Direktlänk
På kryssningen så gick vi i land på tre ställen och sista stället var Cozumel i Mexico. Det erbjöds hur många utflykter som helst men eftersom vi kommer att resa till Mexico på en längre resa vid ett annat tillfälle så valde vi att hålla oss till dykning när vi var där.
Vi bokade dykningen ombord på fartyget och det kostade 99:-USD per person för 2 dyk med utrustning.
Dykningen skedde vid 2 olika rev utanför Cozumel och vattnet var kristallklart.
Det enda som var synd var att vi bägge hade problem med våra dykmasker men annars var allting underbart!
Så klart vatten har vi inte sett sedan Maldiverna så det var underbart att dyka i vatten där sikten var över 20 meter.
En underbar utflykt och toppenplatser att dyka på!

Klättra, surfa, Zipline mm :)

2011-12-26 @ 16:21:36 / Resor / Direktlänk
Ja man (på Jamaicanska)... Vi har anlänt till Jamaica. Flyget blev ett par timmar försenat men vi satt och mös och kollade på Dexter så det var lungt.
Vi ska ut på äventyr här idag för att fota och skaffa upplevelser men ni ska få ta del av vad vi gjorde som motion på Allure Of The Seas!
Klättra på klättervägg = sjukt mycket jobbigare än vad man kan tro.
Åka skridskor... jag menar hur ofta gör man det på ett fartyg?
Surfa i en vågmaskin:
Åka Zipline. Ok då kanske inte det jobbigaste men nog så fräckt... ziplina på ett fartyg ;)

Just nu... på väg till Jamaica!

2011-12-25 @ 17:43:15 / Resor / Direktlänk
Imorse krev vi av världens största kryssningsfartyg och nu sitter vi på flygplatsen för att flyga till Jamaica. Vi kommer att fortsätta blogga från Jamaica, både om landet men vi har också mycket kvar att visa från kryssningen. Tiden räckte inte till och ni har fortfarande inte fått se eller höra någonting om alla utflykter vi varit på när vi varit i land!
På bilden nedan ser ni en bar som åkte upp och ner. När baren var högst upp så var det en vattenfontän i botten och när den åkte ner så var det en vacker stjärnhimmel i taket. Helt otroligt att det finns sådana specialare ombord på ett kryssningsfartyg!
Hoppas ni njuter av julen hemma i kalla Sverige ;)

Kryssa på Allure med barn!

2011-12-25 @ 12:00:00 / Resor / Direktlänk

Detta inlägg riktar sig till alla som har barn, både små och tonåringar. Eftersom Mini och jag inte har några barn (Morris klarar sig själv så bra så han behövde ingen barnpassning) ;) så kollade vi ändå upp hur det ser ut att kryssa här med barn.

Vi var lite sparsamma med fotograferingen där… Mini kände sig inte riktigt bekväm med att stå och fota andras barn med en stor kamera, kan uppfattas som konstigt men det finns ett paradis för barnen på däck 14 här!

Ifall man vill resa med spädbarn så finns här barnpassning för just spädisar från 6 månader. Man kan även få barnpassning i hytten om man vill det = Perfekt! Det tillkommer en kostnad för ”privat barnpassning” av spädbarn men det är inga stora summor det rör sig om och det kan absolut vara värt att få lite tid på tu man hand med sin älskade.

Detta är inte som på många andra kryssningar för de flesta erbjuder någonting för barnen men här är en hel avdelning endast till för kidsen!

Håll i er nu för det finns inte mindre än 7 barnklubbar, ja ni läste rätt… 7 klubbar som är avsedda för barnen, det är helt otroligt.

Och barnen delas in så inte 13 åringar leker med 6 åringar och har tråkigt utan det är anpassat efter ålder;

Aqua Babies (6-18 månader)
Aqua Tots (18-36 månader)
Aquanauts (3-5 år (blöjfri)
Explorers (6-8 år)
Voyagers (9-11 år)
Navigator (12-14 år)
Teens (15-17 år)

De kan göra ALLT… pyssla, pärla, leka, spela spel osv. osv.

Barnen kan till och med gå och äta middag tillsammans med de andra barnen och det arrangeras också speciella kvällar då barnen kan äta middag tillsammans med sina vänner och aktivitetsledare från Adventure Ocean.

Även middagen blir en rolig upplevelse för barnen!

Det mesta ingår i priset så man behöver bara betala extra i vissa fall som t.ex. om man vill ha barnpassning till 02.00 = man kan tydligen resa och ha en underbar semester fast man har barnen med sig ;)

Skämt åsido… Allure Of The Seas lämpar sig perfekt för barnfamiljer och här behöver inte barnen sitta på en stol och dricka Coca Cola hela dagarna!

Där finns ett rum som är avsett för tonåringar upp till 17 år och där får man inte vistas om man är äldre, så klockrent!

 

Och ett plus är att mycket av det som kanske är mestadels ämnat för barnen passar oss perfekt också, som att träffa olika tecknade figurer!

 

Ni kan läsa mer om att kryssa med barnen HÄR

101... nummer 10 - OceanAria show!

2011-12-25 @ 03:34:14 / 101... Conserts/Shows / Direktlänk

Ååååå, nästan lite Cirque Du Soleil- känsla över denna show = We Love!

Superfräck scen med höj och sänkbart golv. Denna scenen används också av de som vill ta dykcert, för jo… man kan ta PADI- certifikat här på Allure. Men för att inte komma bort från ämnet så håller vi oss till OceanAria… en vattenshow med otrolig akrobatik. Den är så avancerad så artisterna har supportdykare under vattnet.

Vatten och trampoliner i en superbra kombination.

Underhållningen på Allure Of The Seas är av världsklass!

Som vanligt så fick man inte filma eller fota med blixt men fota utan blixt fick man och fotar man tillräckligt snabbt så blir det som en film eller hur?!

Så här kommer lite ”bildfilm” av hur extremt duktiga dom var!

Spa & Fitness på Allure!

2011-12-24 @ 18:33:11 / Resor / Direktlänk

Det finns mer än bara god mat ombord på detta fartyg och det råder ingen brist på fitnessaktiviteter och behandlingar. Här finns ett SPA som är hur lyxigt som helst och man kan göra alla möjliga behandlingar här.

Det är så pass avancerat här så man kan även göra tandblekning, fylla ut läppar eller släta ut rynkor, för att nämna några exempel!

Priserna är väldigt överkomliga och mycket billigare mot vad de är hemma i Sverige.

Intill Spa´t finns ett fitnesscenter inte av dess like. Alla ni som älskar att träna kommer att storkna när ni ser bilderna ;)

Tänk er att springa på ett löpband eller cykla på en motionscykel och ha utsikt över havet, inte helt fel eller hur?!

Det hålls massor med fitnesseminarier som man gärna får delta i och även om Mini och jag inte är så kunniga när det gäller fitness så känns det som att dessa personerna vet vad de snackar om. Tro det eller ej men det är första gången som vi fått upp ett sug för att träna, ganska sjukt. Om sanningen ska fram så har vi faktiskt varit mer aktiva här på kryssningen än att gå i trappor, eller vänta stryk trapporna för vi åker hiss ;)

Här erbjuds även Pilates och Yoga (12:-USD), faktiskt någonting för mig!

Vad vi har roat oss med till havs får ni se i ett annat inlägg men det innefattar bland annat surfing!

GOD JUL och ät gott… det gör vi ;)

2011-12-24 @ 04:51:21 / Resor / Direktlänk

Julafton är kommen och det är idag som man ska vara med nära och kära och äta gott. Vi befinner oss på Allure Of The Seas i Karibien så vi klagar inte över denna julafton!

Idag kommer vi vara till havs hela dagen och det kommer bli massor med god mat  = livet när det är som bäst!

Vi har fått mycket frågor gällande vad det kostar att äta här och vi passar på att klargöra det. När man bokar en kryssning med Royal Caribbean så ingår maten, underhållningen och aktiviteterna (med vissa undantag).

Man kan alltså äta så mycket man vill, när man vill. Är man sugen på glass, hämta en glass och njut av den. Vill man se en show… gå och se den, ni förstår vad vi menar.

Sedan finns det vissa specialrestauranger som tar en serviceavgift som vi också bloggat om tidigare och alkoholhaltiga drycker kostar men inte så mycket som hemma i Sverige. Med andra ord så är allting ombord som inte ingår i priset väldigt prisvärt.

Så när ni kikar på priser på kryssningar… tänk på att det mesta ingår i priset!

Vi har ätit som aldrig förr och ingen av oss vill ställa sig på vågen  ;)

Däremot är det inte bara mat som gäller här ombord på världens största fartyg… nejdå här finns träning och hälsa i mängder också så alla ni som uppskattar träning och ”pampering”, håll utkik efter nästa inlägg!

Eftersom ni ligger 6 timmar före oss så kan vi meddela att vi avslutar en underbar dag efter 2 dyk i Mexico och en underbar show på följande sätt...

Underbart att dricka mängder med supergott kaffe... take away- mugg som man kan gå runt med överallt ;)

GOD JUL PÅ ER ALLIHOPA!

101... nummer 8 - 150 Central Park – Restaurangupplevelse!

2011-12-23 @ 18:00:00 / 101... Taste It / Direktlänk

Vi skrev ett inlägg om Giovannis Table restaurangen och nämnde där att det fanns bara en restaurang som imponerade mer på oss och det var just denna… 150 Central Park... en riktig 101... upplevelse!

Kökschefen har kommit på förstaplats i en amerikansk tävling där det var över 4500 tävlande så bara där vet man att maten kommer att hålla hög standard.

Detta är också en specialrestaurang och här kostar det 40:-USD men då äter man en sexrättersmiddag inte av dess like!

Detta var något av det godaste vi ätit… EVER! Detaljerna var makalösa. Jag som älskar souvenirer… vi fick en mini- meny med våra namn på, ett väldigt stort plus!

Menyn var suverän och ni ska få ta del av den. Om sanningen ska fram så vet vi nog inte vad hälften av vad vi åt var men mums!

Om man vill kan man göra det till en vinupplevelse och dricka vin till varje rätt ;)

 

Så här kommer alla maträtterna:

 

Autumn Salad – persimmon, goat cheese, pine nut butter, orange- pudding croquette, currants, frisée.

Celery Root Veloute – black truffle syrup, parsley brioche croutons, lemon oil.

Porcini Spagetti Alla Chitarra – arrabbiata tomato coulis, broccoli rabe, roasted garlic, 150 Central Park ricotta.

Smoked Confit Of Hamachi – whipped concord grape juice, crushed fingerling potatoes, port macerated grapes, fennel.

Pancetta Wrapped Venison Loin – sweet potatoe risotto, chestnuts, creamed tuscan kale, sauce poivrade.

Roasted Harris Ranch Beef Tendeloin – broccoli florets, steak sauce spiked cherry tomatoes, onion tempura, ceasar sauce hollandaise.

Double Chocolate Praline Cake – 150 Central Park bourbon raisins maple- butter, pecan ice cream.

Efter allt detta så skulle en ostbricka fram men vi valde att tacka nej till denna, fanns inte en chans att en enda ostbit hade fått plats ;)

Detta var inte en middag… Detta var en upplevelse inte av dess like!

 

101... nummer 6 - Central Park – En riktig park utomhus… på en kryssning!

2011-12-23 @ 06:57:51 / 101... Special Places / Direktlänk

På däck 8 ligger Central Park och det är en riktig park! Det som är unikt med Allure (och Oasisklassen) är att det inte finns tak på stora delar av fartyget! Central park är öppet till tak. Detta innebär att om det regnar ute på havet så regnar det inne på Central Park = hur häftigt som helst!

Här finns över 12000 växter och allting är äkta, inga plastblommor här inte!

Vi älskar att strosa runt i Central Park och kika in i affärer, ta en fika på caféet eller gå in på konstgalleri.

Det är Central Park som sätter pricken över i när vi menar att detta är mer som en flytande stad än ett fartyg!

Nu valde Mini och jag att ha balkonghytten mot havet men det finns balkonger mot Central Park också.

På kvällen blir det extra fint med all belysning. Mysfaktorn är på topp när man sätter sig på en bänk med sitt Starbuckskaffe (som Allure är ensamma om att ha) och känner den tropiska värmen utifrån.

 

Vi vill säga att man måste komma hit och uppleva detta för att veta vad vi pratar om för bilder ger inte en rättvis bild av det!

Giovannis Table - Restaurang

2011-12-22 @ 22:49:38 / Resor / Direktlänk

Var beredda på bilder som kommer att få era smaklökar att vattnas. På Allure finns restaurangen Giovanni´s table. Det är en specialrestaurang vilket innebär att det kostar 20:-USD per person att äta där. 20:-USD motsvarar ca 140:-kronor. För denna summa får man äta första- klassig mat för en riktigt billig peng.

Självklart var Mini och jag där och smakade lite av Italien (det är en Italiensk restaurang om ni inte förstått det på namnet) ;)

Sååååå gott! Sååååå Lyxigt! Såååå mysigt!

Det finns faktiskt bara en restaurang som vi har blivit mer imponerade av men det avslöjar vi inte i detta inlägget!

Förrätterna:

Huvudrätterna:

Efterrätterna:

Snacka om att det var svårt att sluta äta även om man var sjukt mätt ganska tidigt!

Och säg någonstans i Sverige där man hade fått så mycket mat för 140:-?! Vin och dryck tillkommer men helt klart värt vartenda krona!

Svar om Allure Of The Seas!

2011-12-22 @ 06:55:30 / Resor / Direktlänk

Det kom en fråga som vi tänkte att vi skulle besvara. Många har också frågat vad det kostar att kryssa och ifall vi inte går i land så vi gör 2 flugor på smällen med detta inlägg!

Så här löd en kommentar:

Ååååååh, lyx!!!

Vilken sida kikar man på om man själv vill åka denna båt?

Alias/namn Angelica

URL: http://blogg.alltforforaldrar.se/angiethehappiest/

 

 

Allure Of The Seas är som vi innan nämnt världens största fartyg och Oasis-klassen är också dyrast rent pengamässigt men inte när man slår ut mot vad man får för pengarna. Alla som har barn, stora som små kommer att älska Oasis-klassen för sin framtida kryssning. Det erbjuds så oerhört mycket här men för att nämna några saker:

 

·      Barnklubb som tar hand om barnen medan föräldrarna njuter av sin semester.

·      Klättervägg, skridskobana, zipline (ja ni läser rätt, allt detta finns ombord).

·      Restauranger i mängder = över 20 st.

·      Karusell, som vi skrev om i ett tidigare inlägg

·      Central park, en park som är utomhus inne på fartyget (kommer separat inlägg om detta)

·      3D biograf

·      Underhållning av hög klass

·      SHOPPING!

·      SPA

·      Casino

 

Som ni märker så finns här någonting för ALLA! Vi har stött på alla generationer här och alla verkar trivas lika bra som vi gör.

Det mesta ingår i priset det vill säga att man har fri tillgång till alla shower och attraktioner. Vissa av specialrestaurangerna tar ut en serviceavgift (20-40:-USD) men då får man mat som är en upplevelse!

 

Om man slår ut summan av vad kryssningen kostar på all mat, alla aktiviteter och alla länder man besöker så är det inte en dyr resa i slutändan. Att skriva ut priserna är inte lönt eftersom de skiljer sig åt beroende på hytt, tid på året osv. men om ni är intresserade av Allure Of The Seas så har ni en direktlänk HÄR

 

Det som många inte tänker på är att en kryssning kan vara sol och badsemester likväl som en resa till Thailand. Vi skulle vilja kalla Allure en flytande stad och inte ett fartyg om man ska vara ärlig för det känns oftast inte att man är på vattnet… eller jo, när vi sitter sent på kvällarna och dricker kaffe på balkongen!

 

Och beträffande frågan på om vi inte går i land… Jodå, under denna kryssning (som varar 7 nätter) besöker vi Haiti, Jamaica och Mexiko. Anledningen till att vi inte publicerat inlägg om länderna vi besökt ännu är för att vi har fullt upp med att utforska Allure och vi vill inte hoppa för mycket. Känns som att vi har bloggmaterial för flera månader framöver ;)

 

Vi önskar att alla våra läsare lägger till kryssning på sin ”att göra lista” för det är verkligen helt magiskt!

 

Efter så mycket text avslutar vi med några kvällsbilder som Mini fotat när vi strosat på kvällarna!

Håll med om att det är en flytande stad och inte en båt!

Boardwalk!

2011-12-21 @ 15:15:00 / Resor / Direktlänk

Alla som har rest i USA och framförallt i Kalifornien har säkert sett eller varit på en riktig Boardwalk. Det är ett ställe vid vattnet som är sådär familjärt och där det finns några affärer, korvstånd, en och annan karusell och allmänt hög mysfaktor. Det är helt otroligt att Allure har en Boardwalk som faktiskt skapar exakt samma känsla. Samma stil, samma mysfaktor och samma utbud!

Inte nog med att här finns korvstånd så det är bara att ta en korv om man känner för det, här finns även några affärer, restauranger och det häftigaste av allt… en karusell. En riktig Marry Go Round karusell! Detta är unikt för Oasis-klassen och finns inte på något annat kryssningsfartyg i hela världen. Karusellen är byggd på båten och handgjord och detaljerna ska vi inte snacka om! Man kan se hur arbetet gått till att göra karusellen, steg för steg:

Och bäst av allt… man måste inte vara barn för att få åka en sväng ;)

Boardwalk är helt klart ett av våra stammisställen!

Jisses viket fartyg säger vi bara!!!!!!!!!!!!!

 

Windjammer Marketplace!

2011-12-20 @ 23:36:57 / Resor / Direktlänk

Vi valde att äta första frukosten upp på våning 16 (jodå det finns så många våningar här) och jisses vilken frukost. Det är helt otroligt att så mycket mat kan finnas samlat på ett ställe. Buffé så man kan välja vad man vill ha och det enda problemet är att man blir mätt för snabbt så man hinner inte smaka allt.

Dom serverar även lunch och middag så vi måste trava dit igen och se vilka gottigheter som det kommer att bjudas på då men kolla in stället…

För att inte inlägget ska vara på flera sidor så följer här en animation så ni kan se en del av läckerheterna som serverades… vi säger bara mums!

Teknikens Under På Allure!

2011-12-20 @ 13:10:00 / Resor / Direktlänk

Det är helt sjukt hur fort tekniken gått fram. Så fort så man känner sig gammal ;)

Här på Allure är tekniken på topp!

Lite varstans finns stora TV apparater utplacerade som har touch- funktion. Man kan kolla upp vad som händer på fartyget just nu, vart man kan äta osv. osv.

På rummet finns en TV som också ger all information man behöver veta. Mini och jag har ju bokat in oss på utflykter och shower och vi kan se på TV n hur vi har planerat vår resa = helt otroligt!

Vi har också dockningsstation på rummet, eller rättare sagt 2 så det är bara att ladda iphonen och ipoden utan meck!

Vi har sett massvis med folk som springer runt med walkie talkie och det kanske är en smart idé men vi har ett bättre förslag…

 

För 20-30 dollar kan man hyra en iphone och i priset ingår telefonsamtal mellan telefonerna, kompass så och all information gällande vad som händer och ett chattsystem. Inte nog med detta så finns det för de som har barn en ”childrenfinder” så man som förälder kan se var ens barn befinner sig. Det är en sjukt smart idé för tro oss… detta fartyg är STORT så det är lätt att tappa bort varandra.

Vi har Internet överallt och det är fullt fungerande. Kanske inte lika snabbt som hemma men för tusan… vi befinner oss mitt ute i ingenstans i Karibien så man ska inte klaga. Dessutom är vi på semester så vem har bråttom eller hur?!

Nej tekniken här på kryssningen är så avancerad och framåtskriden så den förtjänade ett eget inlägg!

Vårt Flytande hem!

2011-12-19 @ 21:56:00 / Resor / Direktlänk

Att bo på en kryssning är någonting av det bästa som finns! Man kan packa upp sina saker och se hela världen på dagarna men komma hem till sin hytt på kvällarna, sova och vakna på en ny plats.

Vi har valt att ha balkonghytt och det ger det lilla extra för lyx- känslan. Mysigt att sitta på balkongen, höra havet och blogga!

Såhär ser vårt flytande paradis ut:


101... nummer 9 - Broadway musikalen CHICAGO på Allure!

2011-12-19 @ 16:53:42 / 101... Conserts/Shows / Direktlänk

Vi var och såg musikalen Chicago och jisses vilken underhållning. Vi har varit på kryssningar tidigare och då också varit på shower på kryssningarna men detta slår allt! Visserligen har vi ännu inte varit på Broadway och sett en show där men om den är hälften av vad showen var igår så kommer vi vara nöjda!

Det enda som var synd var att vi var så himla trötta så efteråt så stöp vi i säng direkt.

Chicago är en 90 minuters show som handlar om kvinnor som mördar sina män och blir kändisar. Roligt, underhållande och extremt bra sång och dans!

Tyvärr fick man varken fota eller filma under showen så ni får hålla tillgodo med avslutningsbilderna ;)


Allure Of The Seas

2011-12-19 @ 01:42:12 / Resor / Direktlänk

Vi har aldrig skådat dess like… Detta är världens största kryssningsfartyg. De flesta tror fortfarande att det är Oasis men om rätt ska vara rätt så är detta hela 5 cm större!

Vi har checkat in och bokat in oss på underhållning på båten. Klockan 21.00 ska vi gå och se musikalen Chicago. Detta fartyg är helt fantastiskt (det lilla vi hunnit se) och imorgon har vi en heldag ute till havs så då ska vi utforska mer. För att ni ska få hum om hur stort det faktiskt är kommer här lite fakta om Allure Of The Seas…

Byggd i Finland

Premiärtur: 5 December 2010

Längd: 360 meter

Bredd: 65 meter

Höjd ovanför vattnet: 9,1 meter

Motor: 4 st med 7500 hästkrafter vardera

Antal gäster: 6318 styck

Antal personal: 2384 som kommer från ca 80 olika länder.

Antal hytter: 2706 st

Tyvärr så kunde vi inte fota när vi gick på för fartyget var gömt bakom incheckningen men första chans vi får så kommer vi att ta kort på detta ”monster”.

En sak som imponerade väldigt på oss var att från det att vi kom till hamnen och till dess att vi var ombord på Allure tog det 15 minuter = inte illa med tanke på att det är över 6000 personer som ska ombord.

Jag har redan hittat affärer som måste undersökas och Mini är sugen på att surfa… jodå här finns surfpool och zipline och massa annat skoj som vi bara måste testa!

Vänta bara tills ni får se vår hytt ;)

Ibland är livet bra härligt!

Annika + Jetstråle + 6 meter upp i luften = AJ!

2011-12-18 @ 04:58:24 / Resor / Direktlänk
Vilken dag vi haft... Började dagen med att köra ner till Key West, ca 3,5 timmars bilfärd från Miami. Väl där var vi med om någonting väldigt nytt och väldigt udda.
Jag behöver nog inte säga att det kommer att bli ett 101... inlägg om det men Internet är på tok för slött här på hotellet för att ladda upp så många bilder och videoklipp.
Ni kommer få all info om var när och hur när vi kommit hem igen men jag måste visa er min lårkaka som jag har fått.
Aj säger jag bara! Hahahahaha väldigt mörbultad är jag men visst, det var en upplevelse!
Däremot så kan jag säga att Mini var en naturbegåvning och jag... not so much.
Jämför själva:
Mini:
Jag:
Sjukt udda känsla att flyga med hjälp av vattenstrålar som skjuter ut ur någonting som man har på ryggen!
Det är dags att packa väskorna nu för om si sådär 14 timmar är det dags att gå på kryssning nummer 1. Vi är så sjukt förväntansfulla och eftersom flera av er varit nyfikna på just kryssningar så kommer vi att uppdatera bloggen oftare under kryssningarna. Ni ska få all info ni behöver... och lite till ;)

News Café & Plenatorium = En bra dag!

2011-12-17 @ 02:37:07 / Resor / Direktlänk
Det har varit en riktigt bra dag. Vi började dagen med frukost på kända News Café på Ocean Drive. Lite dyrare än de andra ställena men ack så gott och mysigt. Stället blev känt eftersom det var designerns Gianni Versace´s favoritfik!

Stället har öppet dygnet runt så eventuellt travar vi dit och äter chokladdoppade frukter senare, får se om vi orkar för vi är VÄLDIGT trötta.
Efter en lång och trevlig frukost körde vi bort till Miami Science museum och gick runt där i ett par timmar. Det kommer att komma flera inlägg om detta eftersom det fanns så himla mycket där men tillsvidare så blir det mer övergripande information om dagen!
Det är inte klokt vad man har mycket att blogga om men tiden räcker inte till. Vi kommer nog att bli lite flitigare med uppdateringar när vi är på kryssningarna... Ni ska få all info, lovar!
Men en sak kan jag säga... vi spelade livetetris på planetariet ;)

Shop until you drop!!!

2011-12-16 @ 04:24:21 / Resor / Direktlänk
Vi reser aldrig för att shoppa men när man ska till South Beach Florida så måste man få ha en hel dag till shopping eller hur?!
Först ut... Världens största outlet, Sawgrass Mills Mall...
Finns hur mycket affärer som helst och de flesta känner man till sedan innan. Här hade man nog kunnat spendera flera dagar!
Sedan... Aventura Mall med superfina och supermånga affärer...
Här är mera lyx, flott och riktig shoppinganda. Mer eller mindre alla kända affärer, både dyrt och mindre dyrt men väl värt ett besök när man är i Miami.
Och inga kan julpynta som amerikanarna!
Sist ut, Lincoln Road Mall som vi har bloggat om tidigare här
Vi (läs Annika) handlade mycket. Mycket från Victoria Secret, massor med luktegott och mysisar och underkläder i mängder. Det kommer nog bli ett antal inlägg på alla saker vi köpt men det får bli vid ett senare tillfälle... inte så att sakerna försvinner ;)
Ett litet sneakpeak ska ni dock få. Det är på tok för varmt att ha på sig i Florida men det kommer fungera utmärkt i Sverige (såvida man inte är ute i skogen under jaktsäsong) eller när man åker på någon expedition i framtiden ;)

Så Här Ser Semestern Ut!

2011-12-15 @ 04:23:44 / Resor / Direktlänk
Att det är dags för semester har nog de flesta av er koll på men detaljer på vart vi ska... not so much, så här kommer en liten "minisammanställnning" över hur denna resa kommer att se ut;
1) Ett par dagar i Miami,Florida.
2) Kryssning med Allure Of The Seas = Världens största kryssningsfartyg - Karibien.
3) En vecka på Jamaica
4) Kryssning med Celebrity Cruises - Karibien.
Kan livet bli bättre?
Ni följer väl med!?

Travel = Travail = smärtsamt och mödosamt???!!!

2011-12-14 @ 00:01:00 / Resor / Direktlänk
Ordet travel betyder resa men visste ni att det ursprungligen kommer från det latinska ordet travail?!
Redan flera tusen år före kristus började folk att resa. Från början var det inte lika lätt att ta sig fram som det är idag. I vissa fall kunde man få gå i flera dagar för att komma till sin destination! Travail betyder bokstavligt talat smärtsam och mödosam ansträngning!
Hahahaha helt sjukt att resa kunde anses som mödosamt... det som är så underbart ju!
Ser detta mödosamt eller smärtsamt ut?! ;)Hur kan någonting så trevligt vara förknippat med sådana ord?!

Packa lätt = Packa rätt?

2011-12-13 @ 08:37:52 / Resor / Direktlänk
Hur packar ni era väskor när ni ska iväg? Vilken typ av packare är ni?
Vi packar det som vi vet att vi behöver och inget mer... ju lättare väska desto mer kan man köpa med sig hem ;)
Många tar kläder med sig till förbannelse och sedan hinner de inte ens använda allt. Mamma hade det problemet innan så nu, innan de ska åka får jag alltid åka dit och hjälpa henne att gallra bland kläderna!
Så vilken restyp är ni?
1) Packar lång tid i förväg och planerar väldigt noga vad som ska med!
2) Packar kvällen före man åker och då åker det med som inte var i tvätten?
3) Packar så lite som möjligt för att kunna shoppa på plats?
4) Packar på tok för mycket, man vet aldrig vad man kan tänkas behöva på resan?
Finns ju massor med fler alternativ men vi är nummer 3 - packa så lite som möjligt.
Men när vi ska hem är väskorna ofta välfyllda med souvenirer, kryddor och annat som man bara måste ha!
På bilden är vi på väg hem och inte iväg... därav är väskan lite "bubbligare"
Så hur packar ni?

Ni ska följa med!

2011-12-12 @ 08:09:00 / Resor / Direktlänk
För nästan första gången i historien (ja man måste skapa drama) så ska ni få följa med oss ut och resa! Bloggen kommer att dagligen uppdateras, när tillfälle ges såklart. Detta innebär att vi faktiskt kommer att uppdatera mer på semestern mot vad vi gör nu ;)
Med andra ord kommer vi denna gång inte att tidsinställa så många inlägg utan ni får helt enkelt följa med.
I vanliga fall så tidsinställer vi inlägg och sedan tar vi semester från bloggen helt men denna gång så vill vi faktiskt ta mer er på resan och hoppas att ni ser fram emot det lika mycket som vi gör!
Det har varit så oerhört mycket pluggande denna terminen och bloggen har blivit lidandes så det ska vi åtgärda nu tänkte vi!
Så vart ska vi?
Ledtråd:

Lets Go To The Maldives!

2011-12-11 @ 10:38:47 / Dear Diary / Direktlänk
Ett av de finaste ställena på jorden, helt magiskt!


White Shark Cage Diving - Så här går det till!

2011-12-10 @ 08:17:00 / Resor / Direktlänk
Världens bästa ställe att burdyka med vithajar sägs vara Gansbaii i Sydafrika!
Om ni inte har egen bil att ta er runt med så kommer företaget som ni valt att boka ert vithajsdyk att hämta er på ert hotell galet tidigt. Vi valde att åka med Shark diving unlimited som ägs av den världskände "sharkman" Mike Rutzen.
När man kommer till Gangsbaii så börjar man med att få frukost (man ska inte äta någonting innan så man inte blir åksjuk).

Efter frukosten får man en "briefing" om hur det kommer gå till och vad man har att förvänta sig och nu är det dags att ge sig av!

Sedan är det bara till att sitta på båten, försöka slappna av och kika på fåglarna under tiden som båten åker ut till djupare vatten där vithajarna härjar!


När båten kommer fram till stället så slänger besättningen ut massor med fiskrens och delar av fisk (även kallat chums). Det är inte fräscht men som turist slipper man handskas med det ;)


Nästa steg är att kasta in buren i vattnet för man vill ju inte fridyka med vithajar... vi kan ju inte alla heta Mike Rutzen ;)Eftersom det endast handlar om att locka till sig vithajar och inte mata dom så sätts fiskhuvud fast i ett snöre så man kan dra undan det utan att hajen får tag i bytet.

När den första hajen visat sig... något som ofta blir en riktigt häftig upplevelse så får man krypa ner i buren och njuta av livet. Självklart får man våtdräkt att ha på sig så man inte fryser ihjäl för vattnet är KALLT!Ett viktigt ps är att inte glömma KAMERAN (även om inte alla bilder blir bra)!


Efter ca 20 minuter i vattnet får man gå upp i båten igen och ge plats för nästa "dykare". Man får sedan möjlighet att komma ner till hajarna igen om man vill.

Så... hoppas ni alla vet hur det går till när ni åker på vithajsdykning i Sydafrika.
För fler och bättre bilder på hajar och vår upplevlese av det klicka här eller här!
Bilden nedan är en av de bästa bilderna Mini tog på hajen!

Var har ni tagit ert Dykcertifikat?

2011-12-09 @ 08:08:00 / Resor / Direktlänk
Vi har fått många frågor på var vi tog våra dykcertifikat och hur lång tid det tog så ett inlägg om detta kommer här!
Vi valde att ta vårt dykcert på Maldiverna, något vi inte ångrar för där finns många sjukt bra ställen att dyka på och det är verkligen paradiset!
Det tog oss 4 dagar allt som allt och då gjorde vi 4 dyk på grunt vatten (träning) och 4 riktiga dyk ute i paradiset.
Det var jätteroligt men på kvällarna satt vi på stranden och pluggade teori :)
Vi valde att ta PADI open water och någon gång kommer vi att utöka till advanced också, så vi får gå ner på 30 meters djup ;)
Det enda läskiga med kursen var när man skulle ta av dig masken under vattnet... huuuu gillades inte alls men annars var det bara positivt!
Första dykbilderna:


Och i klassrummet (man måste lära sig tryckutjämning):

Och första dyket med cert:


Så nu är vi proffs... hahaha skämt åsido men vi dyker så fort tillfälle ges när vi är iväg och har som mål att våra dykarböcker ska bli fulla med dyk från HELA VÄRLDEN!
Att ta dykcert i Sverige kostar ca:3000:-, dyrare på Maldiverna med sedan är det skillnad på dykplats och dykplats också eller hur?!
Någon av er som dyker?

Certificate Of Appreciation!

2011-12-08 @ 08:04:00 / Fashionista / Direktlänk
Nu har det gått nästan 2 månader sedan jag donerade mitt hår (inlägg om detta). Det är helt sjukt va tiden går fort! Men nu i dagarna så damp det ner ett trevligt mail i brevlådan, ett mail med ett certifikat från Children With Hairloss.
Visst, det är alltid roligt med certifikat, diplom och allt det där men det bästa med detta är att jag vet att håret kommit fram och att det kommit rätt!

Jag hoppas verkligen att fler människor skänker sitt hår när de klipper sig och det behöver inte alltid bli så drastisk förändring som det blev i mitt fall, man behöver inte klippa av över 30 cm och dessutom färga det rött ;)


Jag ångrar mig inte en sekund även om jag fortfarande inte lyckats vänja mig vid det korta och röda håret.
Före doneringen:

Efter:

Så vad är mitt nästa projekt? Vad säger ni om dreads?!

Tema: Gör Din Väska Unik Så Ingen Annan Tar Den!

2011-12-07 @ 08:12:00 / Resor / Direktlänk
Tro det eller ej men vi känner ett behov av att lägga upp ett inlägg som enbart handlar om hur man ska märka upp sin resväska när man reser.
Anledningen till att man TYDLIGT ska märka sin väska är så att ingen annan råkar ta den när den kommer på bagagebandet.
Vi anser att man ska märka sin väska oavsett om man har en "unik" väska eller inte. Tänk om det finns flera som har denna unika design på väska och råkar ta din?!
Nej det handlar om att hitta ett tvärsäkert sätt att märka sin väska oavsett vilken modell av väska man har!
Undvik väskfällorna som är:
* Rött snöre på handtaget, ALLA som har svarta Samsoniteväskor har det!
* Unik väska så man slipper märka den, tänk om någon annan har samma väska?!
Vi har hittat lösningen... vi sätter både plåster, namntags och annat smått och gott på väskan så att INGEN kan råka ta fel. Ifall någon tar vår väska, då är det en tjuv och inte ett missförstånd!
Gärna flera olika tags på samma väska.
Här nedan ser ni de senaste tillskotten till våra tags = gör väskan ytterligare lite unik!


25:-/st är ett helt ok pris tyckte vi!

Så nu kanske någon undrar... varför ett helt inlägg om detta?
OM NÅGON RÅKAR TA ER VÄSKA FINNS RISKEN ATT SEMESTERN BLIR MINDRE LYCKAD OCH DET VILL MAN JU INTE! MÄRK ER VÄSKA VÄLDIGT VÄLDIGT TYDLIGT!

South Africa - Hermanus - Restaurants - Wimpys

2011-12-05 @ 08:23:00 / Resor / Direktlänk
Detta är en snabbmatskedja som finns lite överallt i Sydafrika och däribland i Hermanus också.
Startad i England på 1930- talet är Wimpys idag en franchisekedja som serverar god mat!
Priserna är helt klart överkomliga = Ett stort plus!
Man får mycket mat och god mat så det är absolut värt ett besök när man befinner sig i Hermanus!

Lets Go To Hawaii!

2011-12-05 @ 08:10:00 / Resor / Direktlänk
Så underbart... så vackert, precis som man tänker sig paradiset!


South Africa - Outdshoorn - Attractions - Cango Caves

2011-12-04 @ 08:55:00 / Resor / Direktlänk
Vi har tidigare skrivit ett inlägg om hur det var för oss att vara med om adventure touren som finns i Cango Caves (klicka här) men detta inlägg kommer att ge er lite mer information om vad det kostar osv, samt självklart mer bilder från grottan!

Vad: Rundvandring inne i en jättevacker grotta.
Var: Outdshoorn, Sydafrika
Öppettider: Öppet året runt men att boka i förtur är att rekommendera, framförallt under högsäsong
Pris (aktuella 2011) : Vuxna: 69:-ZAR/pp motsvarar ca 85:- SEK för standardtur som varar 60 minuter och som inte innefattar så mycket fysisk aktivitet. 90:-ZAR/pp för adventure turen (den som vi gjorde) varar ca 90 minuter eller mer.
Passar för: Alla som vill se hur vackert det kan vara nere i en grotta! För de med lite klaustrofobi rekommenderar vi standardturen. För riktiga äventyrare rekommenderar vi äventyrsturen men var beredda på att det både är fysiskt och psykiskt påfrestande att ta sig igenom äventyrsturen. Ta varningarna på allvar!


För att läsa mer om Cango Caves klicka in er på deras hemsida som ni hittar här

Lets Go To Zanzibar!

2011-12-03 @ 08:39:00 / Resor / Direktlänk
Underbart ställe... stundtals lite Maldiverna över det faktiskt! Även om Zanzibar mestadels ståtar med fina stränder, sol och bad så hittade vi faktiskt aktiviteter att göra när vi var där. Vi är inte så mycket för att sola och bada... kanske en stund men inte i långa loppet så vi flängde runt på öns alla aktiviteter.
Aktiviteterna kommer att komma upp i separata inlägg men håll tillgodo med lite vackra bilder som är tagna i Zanzibar så läge...

Kryssningar... inte för "gamlingar"

2011-12-02 @ 08:00:00 / Resor / Direktlänk
Det är så oerhört underskattat det där med kryssningar. De flesta har uppfattning om att kryssningar är till för en äldre generation och att det är tråkigt att vara på båten osv. Vissa har också uppfattning om att kryssningar bara är till för supande och härjande när det gäller ungdomar och att en partybåt inte är något kul.
Nu vill vi slå hål på den bubblan... VI ÄLSKAR KRYSSNINGAR!
Det finns så himla många fördelar med att åka på kryssning och även om jag lätt blir åksjuk så blir jag inte det på en kryssning (vi ser alltid till att hamna i mitten av båten där man inte känner av hur det gungar).
Här är några av fördelarna med att kryssa:
+ Man kryssar oftast på kvällen/natten. På dagarna ligger båten i hamn (såvida det inte är flera dagar till havs).
+ Man vaknar i ett nytt land eller ny stad ofta!
+ Man kan se mycket men förflyttar sig på ett bekvämt sätt.
+ Det är alltid förstaklassig underhållning på båten.
+ Man kan packa upp sina kläder och göra sig hemmastadd eftersom man bor i samma hytt = ett flytande hotell.
+ Man kan åka på utflykter när man är i land så man får se vad just den destinationen erbjuder.
Fördelarna är så många och tro det eller ej men t.ex. en kryssning i Italien är billigare att ta än att resa runt och se samma saker på egen hand. Då måste man kunna förflytta sig och bo på hotell eller vandrarhem så det ökar snabbt i pris.
Här får ni se resrutten från 2 av kryssningarna vi har gjort. Bägge var med NCL och vi är supernöjda med bägge!

Nu är vi så himla spända inför nästa kryssningar!

Zlatan Ibrahimovic - Jag Är Zlatan Ibrahimovic!

2011-12-01 @ 08:05:00 / Ljudböcker / Direktlänk
Jag vet att han inte har skrivit boken själv och han läser inte in den själv heller (förutom ett litet intro) men nu har jag lyssnat på hans bok och jag måste säga att jag gillade den!
Jag kan verkligen nada om fotboll och alla mina fotbollskunskaper hämtar jag i Romas blogg men man behöver faktiskt inte vara intresserad av fotboll för att uppskatta boken.
Boken handlar om just Zlatan och hans tid, både före och under karriären.

Jag gillade den! Nu känner jag inte Zlatan personligen men det känns som om det är hans ord som hamnat på papper. Mycket "typ" och roliga uttryck. Nej jag unnar den killen allt han har!
Har ni lyssnat eller läst boken? Är ni intresserade av den?

Till Fots i Seregeti!

2011-12-01 @ 07:46:00 / Resor / Direktlänk
Efter världens bästa ballongtur i Serengeti (som ni kommer få höra allt om en annan gång) så landade läs kraschade ballongen mitt i Serengeti.
Efter att vi firat att alla överlevde och skålat i champagne så hade vi ca 15 minuter på oss att bara njuta av livet och om vetskapen att vi befann oss mitt ute i Serengeti.

Mini, Morris och jag passade självklar på att fota. Däremot så var vi hela tiden tvugna att vara på vår vakt... Wild is wild och man vet inte vad som kan lura i gräset!

Här kommer inte så lite foton från Serengeti by foot!
Ett STORT ps... tänk inte på mina kläder... det var kyligt så strumporna var på under första delen av dagen ;)Och sedan samlade dom ihop oss snabbt som tusan... undrar varför hahahahaha ;)

© Annika & Mini / Bloggdesign: Therese 'Tescho' Tjernström

Blogvertiser